Sunday, November 5, 2017

Hi.............BLOG KU SAYANG

Hi..Blog....sian ko kan lama tuan ko menyepi...hampir setahun di abaikan...biasalah tuan ko ni beribu alasan nak berblog. Moga sinar 2018, blog ni akan kembali menyerlah :)

Saturday, December 3, 2016

Jom Undi Faiz Subri

Saya ni bukan peminat bola....tapi bila benda rare camni....nak2 rakyat Malaysia...ofcos amik tahu gak....ingat senang ker nk sampai tahap internasional?

So...apa lagi cepat lah undi...leh g kat website FIFA (sy nk copy link x dpt la pulak)...result 9 Jan 2017 klu x silap...

Gol si Faiz ni mmg hebat lah...igt senang ker nk buat camtu....angle sepakan dia....x tau nk citer lah...  kn tgk sndiri video tu....biasa tgk gol sepak straight g pintu gol samada masuk atau kena tempis di penjaga gol...


Thursday, September 22, 2016

Pengalaman SERAM di LPT2~Kisah Benar Part 3

part 1
part 2
 ok...kita sambung citer....sampai di pertengah highway lpt2, saya dan anak sedara rasa meremang dah...cuba jgk jeling2...tp xde nampk apa2....mujur masa ni anak2 dah tidur...mata saya ni tak kalih duk monitor husband...acapkali jgk la tepuk bahu dia sbb terover laju bawak kete sampai lah satu ketika dia bersuara...

(Updates...ada part tertinggal...baru igt)
Dalam kerete kan gelap....tetiba husband suh buka lampu...ok sy buka...tak lama lps tu dia suh tutup balik....dua kali buat benda yang sama....lps tu huband suh baca yasin...kemudian dia cam tak puas hati asik pandang2 blakang kot cermin...barulah dia panggil sy

Suami: Mari sining...
Saya: kenapa?
Suami: Mari sini dekat...
Saya: (saya pun menghampiri dia...)
Suami: Pusing belakang!
Saya: hah! kenapa?
Suami: pusing ada natang tu kat kepala...
Saya:(saya pun pusingkan badan...sy dan anak sedara mmg x nmpk apa2...tp meremangnya seriaunya mmg rasa....kemudian suami pukul tengkuk saya...sambil bwk kete lak tu)
Suami: tak mboh lari natang nim!
Saya: Sedar tak nim? tak yah layan la benda tu....bwk kete elok2( masa nim mmg suami hilang fokus dah sambil mata dia duk pandang2 belakang)

Bila gk keadaan suami cam gitu anak sedara saya( belajar uia) pegang tengkuk suami dan baca ayat2 Al Quran...agak lama jugak....bila nampak dia dah ok saya mintak dia mengucap...sambil saya tepuk2 bahu dia...pangil nama...agak lama gak baru dia mengucap & baca Ayat2 Al Quran (sepanjang jalan mmg kami psg Al Quran)...bila nampak dia da ok saya bagi dia minum...suami tetap nak bawak kereta...kami mmg langsung tak berhenti....saya tetap monitor husband sbb dia cakap benda tu tak lari....banyak kalilah tepuk bahu suami sbb terlampau laju sampai lah nak exit highway....

masa nak menuju ker exit (ke kiri) tu...saya dari jauh dah perasan ada nampak lori trellar dekat laluan exit tu.....yang saya tak pasti samada bergerak slow atau berhenti....suami sy tgk dia laju jer menuju ke lori tu....trus saya sergah dia sambil tepuk bahu....sempatla slowkan kereta....tiba2 lalu sebuah kereta disebelah kanan (kereta ni nk ph straight) kami....yang mana saya rasa kalu kereta saya mengelakk lori secara tiba-tiba2 ke kanan konfem berlaga dgn kereta tu kot.kami pun selamat keluar dari exit....suami berkata benda tu dah tak ada....kami teruskan perjalanan sampai ke rumah mak mertua....

Sesampai jer di rumah, suami terus meluru keluar sambil menangis teriak panggil mak dia....bgtau ada benda ikut dia dalam kereta...kebetulan adik beradik suamai ada berkumpul kat rumah mak mertua....kecoh lah...suami mmg dah meracau2 tak sedar.....trus mak mertua mintak panggil org yang pandai kasi hembus2 sikit....mujur anak2 bila sampai baru jaga...dan tak de nampak paper....

Selepas suami dah sedar dan keadaan dia dah ok...dia pun cerita ada nmpk kepala yang hodoh berdarah2 atas kepala saya.....benda tu gelak jer bila dgar kami baca Al Quran....suami ckp benda tu ckp lapar nak mkn...suami terbayang ank isteri dah...xkn la..sbb tu dia x nk tukar driver takut sy nmpk dan jadi apa2...sy ada tanya dia....samada dia persan tak sy tepuk bahu dia....perasan tak ada lori trellar masa nk exit highway tu...dia ckp dia tak igt dan x perasan pun psl lori tu...

mujur suami kuat semangat masa drive...oh yer benda kt lpt2 tu x sama dgn yg dia kna dkt ofis. sejak hari tu kami mmg x balik dah mlm....tapi2 baru2 ni time raya haji lalu gak sbb assume kereta banyak...

oh yer klu tak salah saya sehari selepas tu berlaku eksiden melibatkn kematian kt highway tu....

sekian....cerita saya....bila tulis balik kisah nim meremang seriau semua ada bila igtkan balik

Nota: gambar sekadar hiasan...saje letak gambar balik raya haji aritu



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...