Jual Murah!

Tuesday, December 19, 2017

Buku Teks Sekolah Rendah dan Menengah | Kat mana nak cari?

Assalam...lama tak menulis...rindu sungguh kat blog...just nak share cerita saya misi mencari buku teks sekolah anak....saya mmg dari zaman belajar lagi tak suka buku rosak...koyak segala macam lah....tak best bila nak belajar tgk buku daifnya...semua buku belajar saya mesti kena sampul....dulu2 masa sekolah...setiap kali dapat buku teks jer trus sampul...biarpun buku tu dah bersampul pun....tp tetap saya buka pastu sampulkan semula yg baru.......saya hargai sebab masa darjah 3 buku teks Bm hilang...ada terperasan mcm buku sy...tp yerlah xde bukti...dulu2 budak baik x berani nak tuduh2 org...seksanya sbb kena salin manual semua latihan..terpaksa pinjam kawan...mak ayah dulu mna lah reti nak pg cari buku ganti ker...yer la...zmn susah....cikgu pun takdelah nk tolong...siap ugut kena ganti...sedih jgk la masa tu...nk blajar pun susah...

Bila zaman anak2 saya...samalah jugak...sedih nengok buku haaaa....ada yang rabak ada yg missing pages....
berstaple bagai...ni paling sy tak suka...sbb rosak buku...

muka surat hilang...mybe rajin sangat baca sampi terlerai buku tu...hihihi

pastu tempek guna seletape gini....rasa da cacat buku tu...

sakit mata ehhh tgk daifnya buku.....tapi saya tetap la baiki buku teks yang sekolah bagi ni...sampul elok2 selotape mana yang koyak pastu ikat simpan elok2....so...cuti sekolah ni bermulalah misi mencari buku teks...boleh la nak conteng2 ker nak tanda2 ker....sebab buku sendiri...kalu yg sekolah  mmg saya larang anak2 conteng....igtkan kat mana2 kedai buku jual...rupanya tidak...kt tempat saya la...tak semua judul buku teks ada....adoi susah jgk rupanya...ada yg versi baru..tak sama dgn versi lama...pastu yg tahun 3 takde...tahun lain ada....pening dah saya....acapkali dah anak saya bising bila nak beli buku dia...cari pre loved pun tak de yg jual....mujurlah kawan saya ada bagi tau....beli kat laman web BukuDBP.com...ada promosi katanya....

saya tak link la ke laman website yg kawan sy bg tu....so....google Dewan Bahasa Pustaka direct ke laman web DBP...cari2 jumpalah website DBPniaga.my.....



buku teks sekolah menengah pun ada...

dah siap pembelian untuk buku teks tahun 3...harga pun murah2....Total RM55++ termasuk shipping kecuali buku sains dan teknologi...xde stock....pening pulak nak cari kat mana lagi....rupa2nya...website yang kawan saya share tu yang lain....baru perasan.....mujurlah ada jual buku teks sains dan teknologi....harga lebih kurang je....kebanyakkan buku teks bahasa, tingkatan, tahun, jenis kebangsaan ada dijual.

BukuDBP.comBukuDBP.com

selesai akhirnya...tunggu pos anto buku je lah...

Wednesday, December 13, 2017

Online Revolution Blogger Contest

LAZADA Online Revolution kembali lagi....berlansung dari 11.11 2017 hingga 14.12.17...nampaknya kali ini diskaun yang ditawarkan sangat2 menggoda hati saya....terutamanya pada 3 hari kemuncak iaitu pada 12,13 dan 14 Disember 2017....adoiii....wishlist da panjang!!! ikut hati semua nak...rugi tau kalu tak join


a. Mula-mula kena LAZADA tahun 2013....item pertama saya beli ialah tablet untuk anak...masa tu berdebarlah jugak nak beli....walaupun harga tablet tu tak la mahal sangat.  tapi yer lah kan 1st time try beli kat LAZADA....sampai dalam masa yang ditetapkan dan kondisi yang baik...ok lah untuk anak2 guna dengan harga yang ditawarkan berbaloi.....boleh buka youtube dan main game.... memang tahan la....tp sayangnya tablet ni dah tak ada....bukan rosak sebab low quality bla....bla....bla...tapi sebab sendiri yg buat....anak saya yg pijak...huhuhu.....ala...jenama branded pun ko pijak2 konfem rosak wehhh


b. Lepas daripada tu...boleh dikatakan selalulah wat tinjauan kat LAZADA ini...sebabnya....apa yang saya nak...dia ADA...kadang kat tempat lain pun tak jumpa....lepas tu harganya pulak lagi MURAH...so..kena jadi pembeli yang bijak lah kan....

memandangkan masa tahun 2013 hingga 2016 saya duduk rumah flat...jd kalu nak shopping barang2 besar tu...mikir berkali2...sebabnya....letih wehh nak berangkut naik tangga...dengan pampesnya....dengan anaknya...dengan segala macam barang lah....tingkat empat tau!!! 

So dari segala2 barang saya beli kat LAZADA...antaranya...pampes( yang ni mmg acapkali lah), periuk nasi, printer, powerband, toner, kipas, monopod, breastpump, komputer, backpack, sling back, dan lain-lain yang saya tak ingat dah...sbb dah tak boleh trace dah dalam order history...ada sesetengah item tu mmg saya berkali2 repeat order.


ni antara rekod pembelian yg masih ada tersimpan

sekotak terus  order ha...berkali2 order

murahh ooo pampes...maunya mak2 tak terbeliak mata tgk harga!

 dapat beli printer laser jet dengan harga yg berbaloi2

antara barang yang dah saya beli

c. I LOVE LAZADA!!! sebabbbb...
         
-HARGA berpatutan
-PRODUK kebanyakkan produk yang saya nak ada di lazada
-PENGHANTARAN sampai depan rumah...i like
-PEMBAYARAN mudah tau semua ada....pilih jenis pembayaran yg mana kita senang
-KUALITI barang yang dapat berkualiti setanding dengan harga yang ditawarkan
-CUSTOMER SERVICES yang ni sy puji sbb bagus je layanan...walaupun lewat ttp ada  feedback...walaupun kn marah ttp layannn
-JAMINAN barang leh pulang balik kalu tak puas hati...kalu tersalah beli...bla..bla..i dah alami...so far puashati sangat
-SENANG mak2 macam saya yang bekerja...lazada sgt2 membantu saya memudahkan urusan sy beli barang2 keperluan rumah
-JIMAT jimat masa jimat tenaga jimat wang


d. produk yg saya nak beli kat LAZADA Online Revolution niii...banyak sangat....

ni item yg saya dah beli....kat kedai tak dapat tau harga ni...seperti yang LAZADA Online Revolution tawarkan...kaw kaw diskaun!

selain dari itu yang ini pun saya dalam perancangan nak beli jugak item kat bawah ni...

mesin jahit coverstich
printer


so apalagi...cepat2 la buka website LAZADA Online Revolution  yang bermula dari 11 November sehingga 14 Disember 2017!
         

Sunday, November 5, 2017

Hi.............BLOG KU SAYANG

Hi..Blog....sian ko kan lama tuan ko menyepi...hampir setahun di abaikan...biasalah tuan ko ni beribu alasan nak berblog. Moga sinar 2018, blog ni akan kembali menyerlah :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...