Wednesday, September 21, 2016

Pengalaman SERAM di LPT2~Kisah Benar Part2

Part 1

Sila buka link part 1 jika nk tahu intro. Ok kita sambung kisah seram...

Maka bertolak la kami sekeluarga ke kampung...keadaan jalan untuk keluar dari KL agak sesak sbb org dah start balik keje....so kami melepasi tol bentong dan karak lebih krg pkul 6 lebih juga.... dan memasuk LPT dah nk masuk maghrib....suami bawak kete mcm biasa....cuma kali ni dia agak pendiam...yup..mmg sy da x sedap ati dah.. sblm tu sy nk bgtau dlm kereta kedudukan sy di bahagian seat blakang ditengah...anak sy yg no 3 di belah kanan(no 4 belum lahir)...anak saudara belah kiri sy...ank saudara sy dah besar blja u...anak no 2 duduk sblh driver....oh sebelum tu juga nk bgtau...masuk jer highway trus pasang Ayat2 Suci Al Quran...kedudukan sy di tengah membolehkan saya nampak mata husband sy melalui cermin depan (yg kt tgh tu)

Sepanjng perjalanan tu anak2 sy mmg ok...siap gelak2..bergurau senda mcm xde pape....bila letih mereka tido....anak sedara bersembg dgn sy sekali sekala tp dia x tido...sy pun mmg x terasa nk tido sbb risau keadaan suami...memandangkn sy duk tengah jd boleh nmpk meter kereta naik berapa kmj...suami mmg senyap jer sekali sekala je menyampuk...start sini sy tgur husbnd sbb meter kereta slalu naik lbih140kmj...mmg risau sbb terlalu laju....kdg2 xde respon sy akn tepuk bahu husbnd barulah dia slowkan...masa ni masih kt lpt1....bukan sekali sy tepuk bahu husband tp bnyk kli jgk....

Masuk jer lpt2 dlm pkul 8 lebih rasanya(x igt masa yg tepat....tp awal lg lah...saya mula  perasan husband bwk kereta laju sambil pandang belakang....sy tnya knpa tp husband senyap....sy mintk dia fokus bwk kereta tp pd masa tu sy monitor dia bwk kerete....sy mintk tukar tp dia tak nak...banyak kali lah jgk sy tepuk bahu husband sbb dia bwk kerete seolah2 cam mamai...seolah2 hilang fokus tp bwk kereta laju giler....pastu mata asik pandang belakang....saya tahu nya sbb sy nampak mata dia ikut cermin....sy tanya dia ok ker tak tp dia senyap jer....tp mata dia sy tgk cam something la...masa ni mmg dah seriau...sy bisik kt ank sedara bg tau...dia pu ckp dia rasa meremang....sy mintk dia baca Yasin sbb sy nk fokus monitor husband bwk kete....

Sampailah dipertengahan Lpt2 (saya agak jer sbb masa ni jalan gelap sgt....x tau lokasi sbnr...kereta mmg tak banyak lalu)

Letih taip...kita sambung part 3

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...