Monday, May 16, 2016

Sempena 16 Mei konfem mak mak yang paling sibuk

Setiap kali tiba 16 Mei...konfem ibu2 yang ada anak skolah busy...almaklum lah mesti anak2 merengek suh beli hadiah ke cikgu...tak pun sbg parent semestinya nk bg something jgk la......tanda igatan...penat tau cikgu ngajar anak kita.....besar jasa depa ni.....mesti duk pening pikir hadiah apa nak diberi.....kalu sorang anak sorang cikgu....xpe....tp kalu ramai anak pastu lak ramai cikgu2 yg anak nk beri hadiah....pening mak nak ooi....kos tu satu hal lah....tp yg penting ingatan tu...berapapun nilai hadiah tak setanding dgn ilmu yg cikgu2 curahkan...

Jenuh jgk duk pikir hadiah apa nk bg....kalu boleh biarlah berbaloi....boleh guna...boleh pandang....skali tgk rakan fb duk share bnda alah ni....frame ikea.....tadaaaa...siap sudah hadiah hari guru....kata2 tu rakan fb yg kasi...print jer....dan sumbat jer kt dlm tu....kakak sgt gembira lah nk bg hadiah kt cikgu siti dia....tak lupa jg untuk pmbantu cikgu....ttp bg hadiah yg sama....walaupun lbih kpda keje2 dpur tp tetap jg mnyumbang....

Selamat Hari Guru buat Guru2 di Seluruh Malaysia dan yg pernah mengajar sy ilmu dari kecik sampailah besar....

Sunday, May 15, 2016

Beli Jelita Mei 2016 Free Tudung RM44.00!!!

 Sejak Majalah Jelita di bawah naungan Blu Inc Media ni...sangat kebabom lah isi kandungannya compare penerbitan terdahulu....dulu2 beli kalu cover dan isi menarik jer...tu pun boleh kira dgn jarilah...sbbnya banyak sangat iklan bergambar....baca kejap jer dah abis....tak padan dengan tebal dan harga....tapi kali Jelita mmg 100% transform lah.....asal beli sbb nk dpt tudung free dari Benang Hijau....berbaloi tau sbb harga shawl 2 muka ni pun rm44 sehelai....kainnya mmg ok lah . mmg limited sbb x semua kedai buku ada...sy dapat kaler biru jer..

Berbalik kepada majalah ini....sangat menarik isi kandungannya....jatuh cinta weh....padat dan penuh info

 tips2 kecantikan...walaupun sy bukanlah suka mekap sgt tapi still baca utk tahu
 fesyen pun ada...leh la tgk fesyen2 yg sesuai dan berpatutan
 resepi pun ada...
haaaaaa...yg penting ada contest best.....

sebenarnya ada banyak lagi yang menarik....cepat2 dapatkan yer

Friday, May 6, 2016

Pasal pen pun nak cerita sbbnya...

ala bukan tips gempak pun nak bagi.... sbb dah lama tak mengarang kat sini....sesaja lah share pasal pen...apa yang istimewanya pasal pen nih? kt rumah korang comfem menimbun aihh...ni sbrnya antara pen yang slalu sy guna utk sign drwg atas tracing. ada banyak saiz...mata halus...mata kasar.......hihihi...

Disamping itu...selain untuk kerja rasmi....pen jenis ni wajib comper miliki sbb senang nak isi contest form...nak2 kalu form dalam majalah....kalu guna ballpen biasa...pen dakwat basah...konfem tercemar eh korang punya borang....mmg stress ler....so untuk itu sy guna pen2 kat dlm gambar tu sbbnya kertas majalah ada mcm2 jenis....ada yg sesuai guna pen yg artline tu...pen ni ada mcm2 saiz...jd kalu form yg kecik cinonet yg memerlukan tulisan sekecik2nya mmg sesuailah....ada jgk yg sesuai guna pen stabilo tu...tp yg ni tak sure ada saiz tak...yg sy punya tu tulisan tebal...

sekian tips dari sy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...