Thursday, October 8, 2015

Novel melayu ni dijual ratusan ringgit walaupun 2nd hand | PYPAC

Jarang la kita jumpa novel melayu...2nd hand pulak tu di jual dengan harga yang mahal berkali2 ganda dari harga asal....kalu yang baru apatah lagi kan....malangnya novel ni mmg xde di print out dah....dan menjadi buruan pengumpul novel Acik Lana(AL)....Ya...novel bertajuk Perempuan Yang Paling Aku Cintai atau singkatannya PYPAC sgt limited edition...

Alkisahnya beberapa tahun sudah.....AL terbitkan sndiri novel pypac....pertama kali print novel ni dgn cover yg ada kamera tu....kemudian 2nd print gambar gaun merah...sy mmg mengikuti pypac dr blog lagi...tp masa novel ni di jual mmg x beli sbb xde duit....lps tu AL da x print dah walau dimintak oleh peminat novel sbb nk kekalkan 'limited edition' novel ni.....so sapa yg x berjaya memilikinya tentulah gigih mencari sapa2 yg nk jual as 2nd hand....tp sbb permintaan tinggi...maka pemilik2 novel yg nk let go.... menaikkan rege dari rm33 ke ratusan dan malahan ada yg saya dengar capai 1k dan jgn x percaya ada yg beli...punyalah berhantu novel ni....sampaikan novel pypac yg ada defect mcm missing pages...pun org sanggup beli...AL jual jgk sbb ramai yg mintak nk beli dan x kisah....dan jgn terkejut novel pypac yg ada defects dan 2nd hand pun ada org nk beli....bkn dgn harga asal tp harga yg ditetapkan oleh penjual....ratus ooiii....see...kalu dah peminat tegar sggup beli...lain org lain minat....jd jgn la kondem....

saya minat jgk tp xde la giller nk pulun jgk mcm org lain...mcm mana sy dpt novel ni?baru pulak tu?adalah masa pesta buku kl aritu ada org offer jual tp masa tu myb peminat2 novel x fokus sgt sbb duk sibuk order novel2 kt PBKL...jd sy la yg offer harga tinggi....dapat dlm seratus lebih untuk buku baru berbaloi kan!....rugi?rasanya x sbb kalu sy nk gadai mmg laku...boleh dpt lg tinggi dari harga beli....tp ttp nk simpan buat koleksi....

Start dari sini la muncul cam cendawan novel special edition(SE) atau limited edition(LE) yang lain  tapi x leh lawan harga pypac ni...mesti tertanya citer best sgt ker...terpulang pada pendapat dan citarasa masing2 tp pada saya dalam banyak2 koleksi novel AL....ni bukan yang terbaik sbb ada lg novel AL yg best....sy sendiri pun belum cukupkan 3 novel terawal AL...walaupun yg LE ni da dapat :)

Itulah citer versi yg tahu la spnjg follow fb page AL...kalu salah tolong la betulkan...


2 comments:

  1. uish..! dah macam tudung fareeda n aj je.. old season lagi mahal..!
    takpernah baca novel acik lana ni.. best ek? pinjam? heee ^___~

    ReplyDelete
  2. best juge....tapi maaf la Nad x dpt bg pnjm skrg sbb novel ni sy dah bw balik kg bersama2 brg lain masa raya aritu...wat balik simpan kt rmh sy kt sana..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...