Jual Murah!

Wednesday, October 28, 2015

Pertama kali cashout Nuffnang

Horeyyy.....cek dah sampai (huk aloh RM50 lebih jer) nak eksited lebih....maunya tak eksited...first time cashout ooo...walaupun tak riban2 cam blogger lain...at least ada gak hasil dari berblogging yang tak seberapa nih....tak sesia2 iklan nuffnang berjoget2 kat header blog. Nampaknya kena gigih lagi la berusaha...cek nih dah selamat di bank in kan......sikit2 pun duit gak tau...lepas la nk beli pampes se pek.
 
kawan2 jgn lupa tau..klik nuffnang kt blog saya!

Tuesday, October 20, 2015

Jom Menang Duit Raya | Syoknya adik beradik menang berjemaah

Contest ni da tutup da....hadiah pun selamat diterima cuma lupa lah pulak nak snap....cuma kalini rekod baru lah bagi saya sepanjang ber 'contest'....nama saya dan 2 org adik saya bertuah untuk contest kali ini....tak sangka sungguh....syukur Alhamdulillah....semoga dimurahkan lagi rezeki kami pada masa akan datang....

Friday, October 9, 2015

Gajet canggih zaman budak dulu2

tak tahu panggil apa benda alah ni...tapi zaman say kecik2 dulu ni lah gajet kitaorg...canggih ooo...guna pen dan benda ni ...pastu pusing pen ikut gerigi bulatan tu...akan terhasil corak yg lawa2....yg membuatkan saya kagun sesangat pada masa tu...

tak sangka ada lagi jual...jumpa masa pg kedai RM2....terus beli sbb nk suh anak buat. Bgus pe benda alah ni sbb menguji minda jadi kreatif dan tindakbalas tangan berfungsi ke tak! (iyer ker...hmmm)

ini lah hasilnya...kalu x pgg kuat2 papan dia nanti x jadi cam saya buat ni...
 
si Balqis ni apa lagi menggelupar tak sabar nk buat....bila tgk ke'best'an benda alah ni...pandai Balqis buat sbb x susah pun :)

Thursday, October 8, 2015

Novel melayu ni dijual ratusan ringgit walaupun 2nd hand | PYPAC

Jarang la kita jumpa novel melayu...2nd hand pulak tu di jual dengan harga yang mahal berkali2 ganda dari harga asal....kalu yang baru apatah lagi kan....malangnya novel ni mmg xde di print out dah....dan menjadi buruan pengumpul novel Acik Lana(AL)....Ya...novel bertajuk Perempuan Yang Paling Aku Cintai atau singkatannya PYPAC sgt limited edition...

Alkisahnya beberapa tahun sudah.....AL terbitkan sndiri novel pypac....pertama kali print novel ni dgn cover yg ada kamera tu....kemudian 2nd print gambar gaun merah...sy mmg mengikuti pypac dr blog lagi...tp masa novel ni di jual mmg x beli sbb xde duit....lps tu AL da x print dah walau dimintak oleh peminat novel sbb nk kekalkan 'limited edition' novel ni.....so sapa yg x berjaya memilikinya tentulah gigih mencari sapa2 yg nk jual as 2nd hand....tp sbb permintaan tinggi...maka pemilik2 novel yg nk let go.... menaikkan rege dari rm33 ke ratusan dan malahan ada yg saya dengar capai 1k dan jgn x percaya ada yg beli...punyalah berhantu novel ni....sampaikan novel pypac yg ada defect mcm missing pages...pun org sanggup beli...AL jual jgk sbb ramai yg mintak nk beli dan x kisah....dan jgn terkejut novel pypac yg ada defects dan 2nd hand pun ada org nk beli....bkn dgn harga asal tp harga yg ditetapkan oleh penjual....ratus ooiii....see...kalu dah peminat tegar sggup beli...lain org lain minat....jd jgn la kondem....

saya minat jgk tp xde la giller nk pulun jgk mcm org lain...mcm mana sy dpt novel ni?baru pulak tu?adalah masa pesta buku kl aritu ada org offer jual tp masa tu myb peminat2 novel x fokus sgt sbb duk sibuk order novel2 kt PBKL...jd sy la yg offer harga tinggi....dapat dlm seratus lebih untuk buku baru berbaloi kan!....rugi?rasanya x sbb kalu sy nk gadai mmg laku...boleh dpt lg tinggi dari harga beli....tp ttp nk simpan buat koleksi....

Start dari sini la muncul cam cendawan novel special edition(SE) atau limited edition(LE) yang lain  tapi x leh lawan harga pypac ni...mesti tertanya citer best sgt ker...terpulang pada pendapat dan citarasa masing2 tp pada saya dalam banyak2 koleksi novel AL....ni bukan yang terbaik sbb ada lg novel AL yg best....sy sendiri pun belum cukupkan 3 novel terawal AL...walaupun yg LE ni da dapat :)

Itulah citer versi yg tahu la spnjg follow fb page AL...kalu salah tolong la betulkan...


Wednesday, October 7, 2015

Tabung Kalender ni mmg menjadi!

Sejak kecil lagi kita digalakkan menabung...digalakkan berjimat cermat...mcm2 pesen tabung ada...ayam...kucing...buah...yang paling femes zaman saya adalah tabung tabung haji dan tabung gajah bsn....hari2 masuk tabung tp yang hairannya sampai kesudah x pernah penuh(camna nk penuh da selalu korek ;) ) sikap menabung ni sampai ke besar saya praktis...tp yg masalahnya selalu x lekat sbb masa sengkek terpaksa korek...kdg rasa lambatnya nk banyak...so macam chipsmore lah...kejap letak kejap x letak duit dalam tabung... 

Baru2 ni saya jumpa la org viral dalam fb cara berkesan nk menabung iaitu 'tabung suka suki' lbh krg gitu la namanya tp sy tukar nama jadi tabung kalender sbb dah wajib masuk nilai dalam tabung ikut kalender....cthnya...kalu hari ini 6hb Okt....jadi kena masukkan rm6...begitulah seterusnya sampai hujung bulan 30hb kena letak duit rm30....ulangla utk next bulan pula...jgn lupa tanda kat kalender sbb nanti korang lupa....ni utk disiplin kan kita supaya x ngelat....kalu awal bln mmg x terasa tp akhir terasa sikit tp kena azam yg kukuh sbb godaan tu kuat weh!mmg kn sabar sbb ganjarannya mmg perghh!!! 

Dan sampai hujung bulan...kiralah berapa dpt...sy dah berjaya dpt rm400++...mak aihh...sblm ni sy menyimpan x pernah bnyak ni!...so terpulang pada kita samada nk simpan semua...nk simpan separuh atau nk guna sebahagian utk belanja dapur....tp jgn guna semualah....dah x mencapai objektif tabung kalender dah tu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...