Saturday, September 19, 2015

Aktiviti wajib bila balik kampung | Tempat jual baju renang murah di Terengganu

Bila balik kampung semestinya aktiviti wajib bawa anak2 pg berenang....kat sini boleh jer tp sbb anak sulung saya, Balqis mmg suka mandi kolam ni...so mmg x bestla kalu dia xde....sbb dia yg slalu bersungguh....satu lg sy nk jaga hati dia takut dia kecik ati....si Balqis ni slalu go tru henset sy dan akan tgk gallery...semestinya dia akan persoal mama pg mana itu ini....

nak citernya pasal beli baju balqis.....sbb yg ada senteng...so baju yg ada kenalah perturun ke annisa.....yg annisa perturun ke si alif.....kt terengganu dulu mmg pyh nk cari baju renang(dulu online lum berleluasa kalu ada pun mahal)....pilihannya giant dan mydin la....sy mmg cari yg murah2 je....yg sy jumpa baju renang kt giant tu pun limited la utk kanak2....dlm rm20@30++ dah x igt...pelampung dan pam beli kt mydin.....baju renang muslimah ada kt mydin tp mahal sikit. kalu cari yg ada kartun2 x berapa nk ada...silalah cari kt website lg bnyk pilihan dan mng kn sediakan bajet lebih la....

saya cari yg murah je janji leh pakai...dulu anak sorang leh la belanja lebih kini anak 3 kena jimat2 sikit....kalini kt terengganu da ada pilihan kalu nk beli baju renang murah kat kedai Mr D.I.Y kat bando k.trganu....murah weh...tak sampai rm20 pun...tak silap dlm rm18....design pun sama cam sy beli kt giant dulu...design lain pun ada...anak2 sy malu nk pakai bikini...dah alang2 beli...cari juga la kelengkapan lain spt pelampung jaket,gugel,dan pelampung kereta utk tambah koleksi yg ada....yg pasti mmg berbaloi2...

setiap kali nk pg berenang.....apa yg sy buat sediakan beg khas(xde gambar) utk isi semua kelengkapan...akak malu la nk usung pelampung dua tiga bijik...lgpun mkn space dlm bonet kete....sbb tu pam angin penting...korang jgn beli pam basikal lak....beli pam khas dia...kecik jer...tekan pakai kaki...jadi bila nk guna pelampung pilihan anak2...pam jer yg mana berkenan......bila da sudah guna kempiskan angin pastu sumbat dlm beg...carilah beg yg kalis air...so nanti bila pas dah abis berenang sumbat baju basah air tak meleleh..... sekarang ni target nk beli baju renang muslimah utk saya...kt Mr D.I.Y tu ada tp kurang sesuai utk muslimah. ckp kat anak nk beli baju nk mandi jgk....sekali anak saya si annisa ckp "mama x payah mandi sbb mama kena jga barang!" ...amboi...korang igt mama x terliur tgk korang semua bergelak sakan dalam air! da survey tp tunggu dulu sbb bajet kn bawa ke benda lain...kalu kwn2 ada pengalaman beli baju renang silalah share kt mana beli... 

Thursday, September 10, 2015

Buah cempedak diluar pagar....

Buah cempedak diluar pagar
ambil galah tolong tunjukkan
saya peminat cempedak tegar
cempedak goreng sedap dimakan kan kan....
(pantun bersi edit)

smlm slps hantar report keje....lalu la kt tepi jalan....singgah la beli duku sbb husband nk mkn....rm6 sekilo...mahal weh......dulu klu kt kmpg murah2 je...kdg x habis mkn sbb mmg x suka mkm spesis duku ni...hihihi...xdelah....sbnrnya kt rmh mak sy mmg ada beberapa pokok buah duku ni....mana nk abis mkn klu semua berbuah....nk jual pun kdg2 jiran pun ada....so..sedekah je lah...seronok tau sedekah kt org yg xde pokok ni...diaorg sgt hargai..

ok berbalik pada cerit cempedak...masa tu ada jual jgk cmpedak tp x beli sbb tgk cm x menarik je...masuk dlm kete bersungut kt husband....tup2 husband ckp kwn dia ada jual 2 biji rm10....murah wei...asal x beli....tang2 tu jgk husband kol kwn dia...kata bini nk mkn....bersungguh2 ckp.....ayo...ada ke patut ckp gitu cm bini mengidam bebenor....hahah...x kisah pun sbnrnya....saja sebut

akhirnya arini cempedak sampai jgk kt atas meja....terharu akak....konfem balik nanti bau semerbak dlm rmh....bestnya bau dia...hahaha

Won Barilla Thank You Mom Contest

sukaan wehhh....mana tak sukanya kalu dapat periuk mahal....rm788 nilainya....ni kalu beli sendiri mau berpuluh2 kali pikir....maaf ler akak x kenal brand ni....tp menurut rakan2 seangkatan...brand ni lg ok dr tefal....so decide nk simpan utk kegunaan sndiri...x jadi nk let go....walaupun tak tahu entah bila nk guna...syg weh...

memandangkan sy dan anak mmg peminat spegetti...contest yg berkaitan mmg wajib beli....ni 1st menang dengan Barilla...mmg rezeki la hantar satu borang je...tup2 sangkut...seronok dapat free benda mahal nih....

bila tgk rupa sbnarnya periuk...mau nya tak sayang....berat...tebal...rekabentuk cun...mmg padanla mahal...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...