Friday, June 12, 2015

Kimchi untuk Awak!

tetiba ptg jumaat ni rajin nak updated blog...sbnarnya nak citer dah abis baca novel kimchi untuk dia....dah tua2 baca novel??!! buang tebiat?!! helloooooo....membaca tak kira usia yer...tak kisah la baca apapun janji suke....hihihi...membaca leh elak cepat nyanyuk tau....buktinya Tun M kita tu....saya memng suka membaca x kira la apapun....tp lbih prefer novel la sbb saiz comel jer...sng nk usung...nak baca kat mana2....mesti nanti kuar sttement...i suri rumah x smpat nk baca...i keje sibuk....sy pun gitu gak...ikutkan mmg x sempat ooo...baru nk belek je...anak da kendeng kt tepi kacau...x best oooo....ala...nk 1000 daya x nak 1000 dalih....masa bila saya baca? masa tunggu komuter atau dalam komuter...time tu la saya baca....bosan gak hari2 ngadap tepon sampaikan da jemu baca berita semasa berita viral dan tah pape lagi....sekadar isi masa lapang....novel skrg not bad apa....banyak jgk pengetahuan yg diselitkan...cuma cara kita la  camna penerimaannya...baik2 la buruk2 la...pd saya selain itu utk kurangkan stress....kdg baca novel leh senyum2...leh sedih2....leh gelak2....cukup2 la waktu keje mengadap spec, BS, EN yg tebal gedabak alam tu.......sesekali kn bg otak pikir yg happy je....kan...

dah melalut....ok stat arini nak review novel lak...setiap novel yg sy dah abis baca nk tempek kt dalam ni....ni review based on sy sndiri....lain org lain citarasa...so jgn bising2 kalu sy kata tak best....bla...bla...seolah2 otak kita sama.....hihihi

TAPI novel ni best.....walaupun bukan tahap terrrrbest! pertama kali nengok cover mmg dah teruja sbb lawa sgttttt!!! sebetulnya sy dah follow kisah Danial Lee dan Bella dalam blog penulis....terus terang saya cakap baca ni seolah2 cam drama korea lak....banyak pasal korea la...nak2 lagi pasal KIMCHI....dah namanya novel ni kimchi kan!!! Semestinya pasal percintaan 2 insan yg kahwin terpaksa dan akhirnya saling menyayangi...pasal famili problem...sgt klise sbb dah ramai penulis yg buat tema gini cuma lebihnya ianya percintaan antara mamat kacukan korea dan gadis malaysia....olahan pun menarik disulami keindahan negara korea...sapa yg tak pernah pg korea cam saya ni teruja la....cuma kekadang terasa over cerita ttg sesuatu...so sy rasa part tu boring sikit nk abiskan...

Lagi satu leh la blajar bahasa korea sikit2...walaupun berbelit lidah nk menyebut...yg istimewanya....kt blakang skali ada resepi buat Kimchi...xdelah payah benor nak buat nya....

ulasan ini hasil pikiran otak saya ....jgn teragk2 nk beli....lain org lain citarasa kan....overall novel ni perlu ada dalam koleksi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...