Tuesday, April 21, 2015

Menjelang hari gaji....

gila lama tak menulis kat blog....malas tahap gaban weh....nak ngarang citer satu hal...nak reka citer pun satu hal....tu lum masuk tah pape lg alasa...hahha nk 1000 daya x nak 1000 dalih...kan! kan!....nk berblog mmg kena cekal la weh....

nak citer apa eh?contest?malas la nk upload gambar...dush!dush!

ok memandangkan esok ari besar bg org yg keje macam saya ni...ofkos la kn buat kira2 dah...yer la nk melabur sana sini....so kena kira lah berapa baki yg ada utk buat shopping!!!
 
memndangkan GST dah berleluasa...kena lah berhemah dalam manage sumber pendapatan kita...setiap kali nk dapat gaji saya akan senaraikan hutang2 tertunggak....so xde lah tertinggal atau terlupa bayar kan...termasukla hutang2 dengan org...hutang2 dengan Tuhan pun sy catat kat situ...so xde alasan LUPA...LUPA dan LUPA....

dan juga jgn lupa masukkan SAVING dalam list!
 tu diaaa....punyalah panjang senarai.....lum abis tulis lagi tu...

 pas da bayar catat la tarikh dan rujukan traksaksi...senang nak trace nanti....kot la tersalah bayar kan.....nak2 kalu guna online banking...klik...klik...x tersedar....sy ni pernah terbayar kt bil tel terlebih....tup2 dpt bil api tertunggak....pelik la....rupa2nya salah bayar....so ada guna lah no rujukan ni....catat la juga jumlah yang dibayar...incase tak bayar penuh....next mont punya list kena bawak ke depan la....cam bank la pulak....
Buku azimat saya...dah bertahun tercatat kat situ.....mcm2 bil ada...

so.....mudahkan...knp la perlu penatkan otak nk ingat semua....sian kat otak...

NOTE: Oh tidak! rupanya daku silap tgk kalender...lusa rupanya2!kwang kwang kwang!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...