Thursday, April 23, 2015

Anakku glamur dalam Majalah MamiBaby April 2015

salam semua...sedaya upaya saya cuba update blog ni.....tak nak dah bersawang...kalu bersawang jugak maaf ler...
ok lah x nak melalut.....majalah MamiBaby April 2015...
pe yang bestnya?
biasalah la isu keibubapaan la....
tapi yang bestnya...
ni...muka anak mama yang kiut miut...glamur you! mama nya pun x glamer mana....i malu nk masuk majalah...hahaha
rezeki anak2....igt sesaje je hantar gambar semata2 nk masuk majalah?
no!no!no!....kalu ada habuannya baru i masuk ye....kalu tak jgn harap ler....

syukur la dapat la hamper ni...barangan PIGEON...ok lah tu....kalu beli ni maunya berpuluh ringgit jugak nih...
tuan punya badan dok aim dah..... baby wipes tu cam best je....sbb mcm kotak tisu...pastu just refill je...ok tak pakai lg jd lum leh review...

Tuesday, April 21, 2015

Menjelang hari gaji....

gila lama tak menulis kat blog....malas tahap gaban weh....nak ngarang citer satu hal...nak reka citer pun satu hal....tu lum masuk tah pape lg alasa...hahha nk 1000 daya x nak 1000 dalih...kan! kan!....nk berblog mmg kena cekal la weh....

nak citer apa eh?contest?malas la nk upload gambar...dush!dush!

ok memandangkan esok ari besar bg org yg keje macam saya ni...ofkos la kn buat kira2 dah...yer la nk melabur sana sini....so kena kira lah berapa baki yg ada utk buat shopping!!!
 
memndangkan GST dah berleluasa...kena lah berhemah dalam manage sumber pendapatan kita...setiap kali nk dapat gaji saya akan senaraikan hutang2 tertunggak....so xde lah tertinggal atau terlupa bayar kan...termasukla hutang2 dengan org...hutang2 dengan Tuhan pun sy catat kat situ...so xde alasan LUPA...LUPA dan LUPA....

dan juga jgn lupa masukkan SAVING dalam list!
 tu diaaa....punyalah panjang senarai.....lum abis tulis lagi tu...

 pas da bayar catat la tarikh dan rujukan traksaksi...senang nak trace nanti....kot la tersalah bayar kan.....nak2 kalu guna online banking...klik...klik...x tersedar....sy ni pernah terbayar kt bil tel terlebih....tup2 dpt bil api tertunggak....pelik la....rupa2nya salah bayar....so ada guna lah no rujukan ni....catat la juga jumlah yang dibayar...incase tak bayar penuh....next mont punya list kena bawak ke depan la....cam bank la pulak....
Buku azimat saya...dah bertahun tercatat kat situ.....mcm2 bil ada...

so.....mudahkan...knp la perlu penatkan otak nk ingat semua....sian kat otak...

NOTE: Oh tidak! rupanya daku silap tgk kalender...lusa rupanya2!kwang kwang kwang!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...