Tuesday, September 23, 2014

Pengalaman naik bas express dengan kanak2 dan baby

Saya banyak entry terperam...hahahah malas nak mengarang ...since cerita terkini gambar gagal di upload...mula lah cari entry yang di 'draf'

nak citer pasal saya naik bas dengan anak2 kecik...mencabar youuuu....tp cuti raya cine nye pasal gigih gak naik bas sbb husband x leh cuti.

Mahal ooo tiket sekarang ni....dewasa RM50 kanak2 RM37.50....nak naik kapal terbang tak mampu....

Berani naik bas sbb ada anak saudara  balik sekali...kalu tak mmg x gigih la nak naik....dulu zaman2 belajar dah biasa naik...tp bagi anak2 saya adalah pertama kali...si kakak punyalah teruja naik bas....masa menunggu tak sabar2 nak naik...tup2 bila nak naik ...eh2 dia undur lak kaki kemudian melalak tak nak naik bas....jenuh duk pujuk...kesudahan dukung naik atas...melalak dalam bas sehinggakan amik masa nak diam...malu toksah la kata...satu bas dengar sebbaik duduk belakang sekali....kesudahan pujuk punya pujuk diam dia bila dapat main game dalam henfon...

si baby tak de masalah...sy mmg beli tiket sorang satu termasuk untuk baby...xdenya dak meriba sgt tak selesa utk baby dan juga sy sekali...risau kan terlelap leh tergolek baby nanti...masa ni baby sy umur 4 bulan...sy bawak baby carrier naik bas dan letak atas seat...mmg cerewet tp nk selesakan....berani bawak sbb seat bas sekarang ni dah ada tali pinggang...so, selamat la letak atas seat....mmg takde masalah la sepanjang perjalanan....baby pun nyenyak tido dan tak meragam...si kakak pun ok sepanjang perjalanan kecuali pasal nak naik bas tu je...

cuma bila dengan anak ni...paham2 jer la...mcm2 bekal yg kena bawak...pastu bila anak2 membuang...leceh la kalu xde assistant...

sy tak serik naik bas tp kalu xde penolong mmg xkan naik ler...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...