Monday, September 29, 2014

#MYCyberSALE yg korang x leh lepaskan sbb 3 hari aje!!!

http://www.mycybersale.my/

Setakat ini saya dah terjah LAZADA, POPLOOK, PTS, KARANGKRAF....perghhh...harga kau-kau punya diskaun sampai 90%....3 ari je beb! 


apa itu #MYCyberSALE????



(ayat copy dari laman web #MYCyberSALE

About #MYCyberSALE

The Multimedia Development Corporation (MDeC), via the Digital Malaysia initiative today announced #MYCyberSALE, the first Government-led online sale in the world. #MYCyberSALE will see the participation of 4,500 merchants featuring more than 225,000 online deals, offering up to 90% discounts from September 29, 2014 to October 1, 2014.

This biggest online sale event in Malaysia will include a total of 250 e-Marketplaces including reputable local and foreign online retailers. #MYCyberSALE is also promoted by its premium partners Astro Radio, CIMB, Golden Screen Cinemas (GSC), LINE, Pos Malaysia and Telekom Malaysia (TM), and supported by PIKOM and the E-commerce Association of Malaysia.
The #MYCyberSALE campaign is an initiative to leverage Malaysia’s rising number of Internet users which currently stands at 19.8 million, representing 66% of the population as well as the increased adoption of smart devices amongst local consumers. Globally, e-commerce is growing much faster than sales at bricks-and-mortar stores as shoppers seek low prices, convenience, faster shipping and wider selection of products and services.

This online sale is endorsed and governed by the Ministry and regulators such as the Ministry of Domestic Trade, Cooperative and Consumerism (MDTCC) which oversees the overall e-commerce Act, regulation and buyer protection; the Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC), which oversees regulations around communication and multimedia; SMECorp which governs the participation of Malaysian SMEs; and CyberSecurity Malaysia which oversees the e-commerce and cyberspace security, code of conduct and trust.




korang bleh gi kat laman web #MYCyberSALE untuk tgk online shop yg join promosi in

Friday, September 26, 2014

Won Pasta Cooker worth rm250 from San Remo

Alhamdulillah dengan rezeki ni dapatlah periuk mahal sebijik...berbaloi dengan modal yang dikeluarkan...
Contest San Remo
 
Tq En suami yang sudi amikkan walaupun sibuk ngan kerja
 
tak sesia jadi peminat spegetti...pasni kena rajin masak ler.... 

Tuesday, September 23, 2014

Pengalaman naik bas express dengan kanak2 dan baby

Saya banyak entry terperam...hahahah malas nak mengarang ...since cerita terkini gambar gagal di upload...mula lah cari entry yang di 'draf'

nak citer pasal saya naik bas dengan anak2 kecik...mencabar youuuu....tp cuti raya cine nye pasal gigih gak naik bas sbb husband x leh cuti.

Mahal ooo tiket sekarang ni....dewasa RM50 kanak2 RM37.50....nak naik kapal terbang tak mampu....

Berani naik bas sbb ada anak saudara  balik sekali...kalu tak mmg x gigih la nak naik....dulu zaman2 belajar dah biasa naik...tp bagi anak2 saya adalah pertama kali...si kakak punyalah teruja naik bas....masa menunggu tak sabar2 nak naik...tup2 bila nak naik ...eh2 dia undur lak kaki kemudian melalak tak nak naik bas....jenuh duk pujuk...kesudahan dukung naik atas...melalak dalam bas sehinggakan amik masa nak diam...malu toksah la kata...satu bas dengar sebbaik duduk belakang sekali....kesudahan pujuk punya pujuk diam dia bila dapat main game dalam henfon...

si baby tak de masalah...sy mmg beli tiket sorang satu termasuk untuk baby...xdenya dak meriba sgt tak selesa utk baby dan juga sy sekali...risau kan terlelap leh tergolek baby nanti...masa ni baby sy umur 4 bulan...sy bawak baby carrier naik bas dan letak atas seat...mmg cerewet tp nk selesakan....berani bawak sbb seat bas sekarang ni dah ada tali pinggang...so, selamat la letak atas seat....mmg takde masalah la sepanjang perjalanan....baby pun nyenyak tido dan tak meragam...si kakak pun ok sepanjang perjalanan kecuali pasal nak naik bas tu je...

cuma bila dengan anak ni...paham2 jer la...mcm2 bekal yg kena bawak...pastu bila anak2 membuang...leceh la kalu xde assistant...

sy tak serik naik bas tp kalu xde penolong mmg xkan naik ler...

Monday, September 22, 2014

Balqis in Pa&Ma Sept 2014

Pa&Ma September 2014...alaihai bila la anak2 sy bleh jadi cover majalah ni...konfem beli 10 copy!
 
Hantar melalui Instagram Pa&Ma....gambar lama sebenarnya...masa ni Balqis umur setahun lebih....suka betul Balqis masuk majalah...sblm ni asik mengomel muka dia xde dlm majalah... 

Sunday, September 21, 2014

Won Secret Garden Hamper

Entry terperam lagi...

Punyalah besar kotak...


model baru bangun tido...Just 4 my rekod Contest Majalah Blu Inc...sampai sekarang tak abis lagi stok ini :)

Saturday, September 20, 2014

Friday, September 19, 2014

Ku Sarungkan Kasih

Ku Sarungkah Kasih adalah projek amal di mana bertujuan untuk menghadiahkan sarung bantal kepada pesakit2 kanser terutamanya kanak2. Projek ini bermula tahun lepas lagi sebenarnya....dan diteruskan untuk tahun ini. Mekanisma adalah individu boleh menyumbang dengan menjahit sarung bantal, atau menyumbang kain fabric dan juga kalu tak silap ada juga wang tunai. Sesiapa pun boleh join tapi jika jahit sendiri kena pastikan saiz sarung dan jenis kain kapas  yg lembut sbb takut memberi kesan pesakit2 ini. Details boleh pg ke FB KuSarungkan Kasih

https://www.facebook.com/KuSarungkanKasih?ref=ts&fref=ts

Saya mmg dah lama berniat nak buat sarung bantal ni...dari tahun lps lgi tp masa tu dah dekat nk due bersalin....mmg x sempat la...so kali ni tercapai la hajat...
 
Sbb nak hadiahkan untuk kanak2 jadi sarung bantal mestilah corak ceria...kain kn kain kapas yg lembut....
 
saya bukan pro sgt jahit...setakat jahit lurus tu boleh lah...stakat ini belum berkesempatan nk join kelas...so belajar dr pemerhatian...
 
Dah siap 2 helai sarung...belum berkesempatan nk poskan lagi....harap dapat diterimalah sbb risaulah jgk kain cotton tak sesuai ....almaklumlah kain cotton banyak jenis ada yg murah ada yg mahal...ada yg campur2 material dia....sy xdelah pandai sgt nk bezakan....yg kain  cotton yg sy gunakn ni mmg khas utk buat set cadar...kata org kedai bgtau lar...saya sempat siapkan 2 helai ajer...sbb mesin2 saya ada kat kmpung...jd balik kg sempena cuti malaysia aritu pulun siapkan...

Ni gajet saya...target nk beli mesin kelim halus...senang nk wat projek ape2...maaf sy tak terima tempahan jahit baju...siyes tak pandai...setakat nk alter nak baiki baju sendiri baju anak2 dan suami boleh la...

Note: saya mmg minat menjahit....tp tah bila free nak masuk kelas jahit :(

Thursday, September 11, 2014

Anak sy dalam Mingguan Wanita edisi 5-11 sept 2014 tapi....

 tak ingat pun bila hantar gambar ni...lama dah hantar baru sekarang kuar dalam majlah...
cantik ziana zain bertudung...
 
ada kawan yg bgtau anak masuk dalam magazine...glamer anak mama nih!
 
tapi malangnya detail salah le...tu nama anak org lain...tertukar dgn budak yg pakai spec tu... 

Wednesday, September 10, 2014

Saat Hilang Cintamu

Membaca mmg hobi saya dari sekolah rendah sampailah sekarang...x kiralah majalah atau buku apapun mmg sy suka baca tp buku2 berkaitan hal keje sy & buku2 blajar x sukee baca.....hihihih....kalu buku pasal pengetahuan sy suka baca...setiap bulan sy akan peruntukan sedikit utk beli satu paling2 tidak pun majalah pa&ma...sbnarnya x kisahla nk banya apapun...sbb membaca merangsang otak kita...x tahulah betul atau tak fakta ini...org yg suka membaca kurang nyanyuk....see our ex pm Tun Mahathir...otak cergas lg walaupun da berusia

Kalu dulu masa bujang...sekejap je dah khatam baca....kalu novel tu boleh abiskan dalam satu hari...tak pun beberapa jam je sbb x sabar nk tahu kesudahan...lps dah kahwin mmg hobi baca novel sy tinggalkan sbb xde masa nk baca...majalah pun amik masa nk khatam hinggakan berderet menunggu utk yg sy baca...nk beli novel tu pun kdg terpaksa kiv sbb pikir buget....last2 sy baca novel online tp x leh tahu penamat xite...jadi sy g baca free kat mph...hahah...tahu jgk endingnya...

Sempena pesta buku selangor minggu lepas gigihla borong 4 biji novel....yg dah khatam novel acik lana saat hilang cintamu...mmg berhari2 gak la nak khatam sbb kat rmh xde masa jadi....sy kn cari masa....sy gunakan masa sy menunggu dan duduk dlm tren ktm utk baca...yer la...syg jgk masa dibazirkan bgitu saje...hampir sejam pg dan sejam balik...skurang2nya hobi sy ni dpt diteruskan lg......

Nak review sikit pasal novel ni....pd sy x rugi beli...lain sikit watak dalam novel ni...xdelah kn kahwin pksa2...sgt sarat dgn kisah hubungan kekeluargaan dan semestinya perasaan cinta seorg suami utk isterinya dan pengorbanan mereka berdua dlm mgharungi dugaan....besttt

Masa sy pg pesta buku selangor tu x dpt jumpa achik lana sbb dia dtg petang...melepas la nak dapat kiss

Sambil2 nunggu membaca la dr terbuang masa...

Saturday, September 6, 2014

SPELL ME! yum yum!

Smlm terjah aeon big cari hadiah harijadi untuk pengasuh...tiba2 mata tertancap pada benda alah ni...biskut jer pun..tp apa yg buat sy teruja selain cute...leh SPELL ME cat ...duck...bear..yg comel2 tu sambil mkn2.....pengeluarnya setahu saya adalah 'org kita'...agak payah nk jumpa pengelur biskut 'org kita' dgn pakaging yg comel gini...yg ada kdg cikai...camna nk tarik pembeli...

Sgt sesuai utk dijadikan goodies....sekotak rm1.90....biskut pun sedap...leh blajar sambil mkn ag...

Ni festime jumpa..

Friday, September 5, 2014

Barang yang kita anggap sampah dan x berguna mana rupa-rupanyanya.....

Sumber pic: di share dlm fb...lupa nk copy
paying yang rosak leh jadi tempat sidai baju 

kreatif...sudu plastic leh jadi lampu
 
oh my!...mentol jadi tempat letak bunga!
 
pasni tak yah beli dah...sbb botol leh jadi penyapu kecil

sekarang nikan...kabel caj tel makin pendek...jadi inilah penyelesaiannya...
 
kan senang nak simpan kita punya stok spaggeti dlm bekas ni...
 
kalu shower rosak leh la pakai cara ini...
 
tak perlu risau kalau getah ikat dirembat oleh anak2 sbb guna cara ni lagi effisen...sy dah try...utk plastic lembut ok...plastic keras x berapa nk ok...susah wehh..
 
pasni xde dah nak berebut skop dgn anak...jadi leh la menanam dgn senang hati...

kelongsong tisu yg slalu kita buang ada gunanya..
 
yg ni kreatif lagi...leh sangkut lebih...buat comper yg terlebih simpan penyentap leh la wat gini
 
yg ni konfem kena marah di emak sbb rembat penyepit baju...
 
tak payah nk bazir duit beli monopod.....guna klip kertas pun boleh
 
ingat klip kertas kepit kertas jer ker? leh organize wayar yg berserabut tu..
 
bukan itu ajer...jadi penyedal botol pen boleh...hebat tul klip kertas ni..
 
x payah beli periuk grg telur pun....
 
slalu kita mengeluh kalu nak tadah air guna sinki...kdg guna hos air pun x muat nak sumbat kt kepala paip tu...mmg angina ler...kan guna cara ni kan senang!!!

boleh percaya ker petua ni? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...