Thursday, June 19, 2014

Jana duit dengan mudah...klik je!| survey berbayar

Zaman sekarang duit dimana2 perlu ada...dgn hidup dibandar besar mmg kdg2 gaji x ckup nk cover semua walaupun lakibini keje....sgt terasa lah keperitan iti...berbamding sblm ini sy bekerja di tempat sendiri...tinggal di rumah sendiri....

Ramai yang meniaga online utk dpat extra income tp perlu komitmen tau...dari semua segi....modal penting...pernah juga buat blogshop tp sy xleh nk bg komitmen stop pastu serah kat adik uruskan dan kini nampak berjaya...Alhamdulillah rezeki adik saya.

Jadi sy perlu cari alternatif lain....salah satunya adalah join survey berbayar...tapi kena rajinlah menjawab kalu nk masyukk....sambil2 tunggu komuter boleh lah jawab....kata pakai smartphone kan,....so gunakan lah kemudahan yang ada....yang pasti internet kena ada yer...

Antara yang saya rajin join adalah Mysurvey....jawab dan kumpul point yang kemudiannya akan ditebus dalam bentuk baucer makanan atau membeli belah. Semestinya pilihan saya baucer membeli belah....dan dah 2x saya tebus setakat ini.....sekurang-kurangnya dapat jimat duit dapur walaupun x banyak nilainya.
http://www.mysurvey.com.my

 yang kedua adalah Global Test Market. Yang ini adalah internasional survey....saya tak pernah lagi redeem point yang terkumpul sbb mmg x ckup pun....tapi ada rakan dah tebus dan dapat dalam bentuk cek. Jangan bimbang bleh jawab dalam bahasa juga...

https://www.globaltestmarket.com

yang ke 3 adalah EnSurvey....yang ini menawarkan cash....ckup RM100 dah boleh cash out....tapi sagat kena rajin jawab poll/survey yang disediakan...setakat ini saya belum layak nak cash out lagi tp dah menghampiri...hihihi 

Make up to RM50+ a day on EnSurvey by answering quick surveys! http://www.ensurvey.com/home?referral_id=2780 
Make up to RM50+ a day on EnSurvey by answering quick surveys! http://www.ensurvey.com/home?referral_id=2780

yang penting kena rajin...sekarang  in banyak yg share link mintak klik dapat duit...cari yang boleh dipercayai cam 8share....boleh juga jana duit kalau rajin... Oh yer selain daripada itu ada banyak lagi survey berbayar yang ada kena rajin cari la....yang say join sekarang pun tak terbuat...hihihihi...ckup la setakat yg ada :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...