Wednesday, May 28, 2014

hadiah dan free sample yang dah saya terima

free sample untuk Eori (kucing mak saya)
 
Balqis pg event Huggies kat Mydin KT dapat free kipas
 
Main game kat Aeon Big....kena ikut aran kat skrin...dapat la cekedis 

redeem barkod dutchlady...dapat towel...tp pakai sekejap tertimggal kat rmh kawan...
 
free sample TUMIX Kuah....leh juga masuk contest 

free gift beli pampes...dapat baju T dan goodies bag masa baby expo kat mid valley 

free sample kotex
 
hadiah jersey satu set dari contest Panasonic evolta
 
skincare hadian contest majalah 

[Menang] Peraduan Rexona Setia Sepanjang Hari

Alhamdulillah...pertama kali hantar terus sangkut...walaupun dapat conso (gift pack rm30)...kira dah balik modal...join pun mmg kebetulan nak pakai deodorant...dah alang2 ada contest join jer....pada asalnya mmg tak perasan pun result harian dah kuar...pastu sesaja je la klik2....tgk2 nama sangkut...rezeki anak2....

Monday, May 26, 2014

[Badminton] Tahniah Malaysia!

Perlawanan semalam mmg mendebarkan....sipi2 kita nak menang tp xde rezeki nak menang...apapun semua permain da buat yg trbaik....mereka kalah bermaruah....Liew Darren mmg bersungguh nak menang...tp Piala Thomas bkn milik kita lagi....ok la mata dipungut dah hampir2 da....lain la kalu jauh ketinggalan...mmg nak marah la...kalu kita sendiri pun dtempat mereka...x tau la...mmg tekanan besar tu....bkn semua org mampu menanganinya...

MALAYSIA kita cuba lagi next game!sian kat Datuk DCW x dpt nk pgg piala tu...dgar2 da nak bersara....

Thursday, May 22, 2014

Wayang Kulit vs Wayang dalam air

Cerita balik kampung lagi....agenda setiap kali balik mesti bawak anak2 pg jalan....kebetulan balik aritu ada ekspo kt bandar.....x pasni sempena apa....jadi pg lah....mujur tak sesak sgt org. Kalu tak kesian la budak2 ni berhimpit....

Masa duk jalan2 tu ternampak la wayng kulit.......wayang zaman2 makpak kita muda2 dulu....haahah....duk tunggu lah jugak...nk tgk....tp skjap muzik...sekejap mcm ada tyg patung...sekejap senyap...x paham wehhh...bila nk mula nih....nasib baik la kt tepi tu ada mainan lompat2....leh gelungsur(ala... yg isi angin tu)....xdelah anak2 bosan sgt....tp lama sgt nak mula2 jgkn...blah la...

Selain dari tu banyak gak mainan lain...tp semua kn bayar dan mahal gak...anak2 sy excited bila nampak bot utk kanak2....punyalah melompat2 nak naik....mahal oooo....rm10 seorg 15minit...tp sbb anak2 nak....lgpun sekali sekala...terutamanya buat Balqis la....sy x nk dia hampa....pejam mata lah melayang rm20.....mula2 ok la duk gerak dlm air guna motor letrik....anak2 dah seronok dah...tp bot tu mulai berpusing setempat x de gerak sgt selain berpusing....x pasti kn sndiri kontrol ke mcm mana....tp bdk2 pun mana reti...Balqis dan Faiha mula pening....Balqis merengek nk kuar....faiha x pgg streng dah....risau jatuh dlm air sbb bot tu berpusing setempat. Sbb diaorg pening...Last2 sy pangil brader tu suh keluarkan anak sy walaupun baru 5Minit!!!! Tp xperlah demi keselamatan anak2....

Sudahnya serik dah nak naik....hahahha

Wednesday, May 21, 2014

Anniversary ke 6

Pada 3 May 2014 genaplah usia bahtera kami 6 tahun.....sekejap jer rasa...pejam celik pejam celik dah 3 org anak yg comel....hahahah....dah mcm2 kerenah dilalui dah mcm2 dugaan ditempuhi dah mcm2 kesusahan dilalui....Alhamdulillah kami berjaya mengatasi...saling bertolak ansur saling muhasabah diri dan menerima kelebihan kekurangan....Syukur dgn Nikmat yg Tuhan bagi. Terima Kasih Allah.

Seperti biasa kami xdelah sambut besar2an...cukuplah sekadar ingatan dgn kek dan ucapan....tahun ni xde bajet lebih jadi masing2 xde hadiah :( lg pun style kami nk bg hadiah ikit suka....x semestinya tunggu hari2 yg khas...

Tahun ni beli kek velvet....encik suami sgt suka mkn....si Faiha awal2 lg da booking 'Love'.....semua disapunya....dia plak x nyabar nk kkn....hahah

lupa nak suh tulis no 6


budak yg tak sabar nak makan


Alif leh tgk ajer...x leh makan  ye
dan...anak manja mama yang dirindui nun kampong...Kakak Balqis 

Tuesday, May 20, 2014

Peminat tegar spegatti | Balqis

Memandangkan Balqis mmg tak nak duduk di sini....saya dan suami seboleh2nya cuba untuk balik kampung sebulan sekali. Ya...walau kecik tp dah memahami erti kn kurung bila duk di bandar  besar ni....sbb tu memberontak x nk duduk(pernsh duduk sini 2 bln je)....Tapi kadang2 tak dapat nk balik disebabkan kekangan kewangan ataupun cuti x lulus. Biasanya encik suami lah yg payah cuti...mmg kali ini agak lama tak balik hingga menjangkau 2 bulan. X terbayang betapa rindunya saya pada Balqis...hanya wechat lah penghubung kami sentiasa....Mmg sayu bila ditanya bila nk balik...bila nak balik....


Sebab tu bila balik saya sehabis mungkin lebihkan Balqis supaya dia x rasa tersisih....saya akan cuba tunaikan semua hajat dia....ye sy faham dia nak habiskan masa bersama saya. Dan aktiviti yg wajib buat setipa kali balik kg adalah masak kek. Nanti sy story ye...


Salah satu lagi mmg feveret balqis adalah spegatti.....sy mmg jarang masak sbb saya dan Balqis je yg suka....yg lain kurang gemar. Jadi masa kuar pg jenjalan haritu Balqis beria2 nak mkn pizza...jadi saya tunaikan lah....apa salahnya gembirakan anak2....punya lah excited Balqis.....hahahaha


Saya order set spegatti utk kanak2 utk budak2 ni....Faiha mmg suka sup cendawan....Aishah (anak sedara) pun suka...yg tak sangka Balqis makan spegatti habis satu pinggan!!!pd asalnya tinggal sikit lg x habis....bla2 nak balik...eh tarik semula pinggan terus habiskan...good girl!
tak sabar nak makannn!!!
lambat sangat...Faiha jilat sudu Mama! 
Happy dah dapat makan!
Abis licin kak Balqis makan

Monday, May 19, 2014

PHOTOBOOK free!!!| Kegilaan apakah ini?

Pantang nampak photobook murah2....mesti grab...apatah lg diskaun kaw kaw punya....mmg x bleh nak di lepaskan peluang....

Yang list sediada pun x terbuat2 lagi...nak jgk ditambah....

Giler sih...tp sbb free kan...amik la jgk...mana leh tolak rezeki ooooo :)

Ok...Pixajoy dan Photobook tengah bg free mini photobok saiz kecik....(rujuk gambar kt nwh)...ok ler tu....kalu beli puluh2 ringgit jgk....

Yg pixajoy sy da aply...tp kn bayar kos.pos rm6...mahal kan utk skpg poskad....diaorg guna pos express...tp dibagi nya free mini photobook...kira berbaloi lah jgk....

Thursday, May 15, 2014

Hari terakhir bayar cukai LHDN

Sebelum2 ni mmg wat derk ajer pasal cukai ni walaupun dah bertahun2 keje...nak potong PCB ke x potong ke....gue tak kisah :-) Pada masa tu duk pikir...mls nk buat. ..mls nak isi... mlas nk g pjbt LHDN...xde duit nak byar cukai...1001 alasan lah....mmg abaikan langsung
Tapi en suami bersungguh2 nk g LHDN masa balik kg aritu....sy pun tumpang sekali la semak....hahah.banyak lompong...gila banyak kena isi borg sbb e filing start 2012 je....huhuhu...tu la sapa suh tangguh kan....bipa pg pejabat LHDN ni ada akan diberi no pin utk buat e filing. Dan kali utk tahun 2011 dan sblmnya kn isi manual lah yer....
Malas la nk pg pjbt LHDN....susah paking...xde masa....rasanya kalu x silap leh apply online utk dptkan no pin dan kn attach dokumen berkaitan...tapi amik masa sikit (sy x igt. Rujuk website). Tapi memandangkan hari ni last...beter g trus LHDN....terus dpt..
Xreti la nk isi...xde duit la....ni yg sy fikir sblm buat...tp bila da isi...x semestinya kn bayar....untung2 leh dpt duit balik kalu ada PCB.sy dah tanya...camna kalu salah isi...pegawai LHDN kata mereka akan semak balik. So jgn bimbang...boleh je kalu nk byr lambat...tp kn denda la....kan rugi disitu....
Pelepasan jgn dilupa yer. Rugi ooo...sbb tu org nak resit buku...zakat...insuran...sspn...utk masukkan dlm ni la....jd cukai kn bayar sikit ler...
Sy dan encik suami da setel declare untk tahun ni....kami lakibini berjaga kul 4 pg td...sblm subuh siap semuanya...bantai je isi....hahaha...
 

Wednesday, May 14, 2014

[Menang] Conso Road 2 Brazil 2014 Contest | 1st menang contest siggy

Sangat bersyukur dengan rezeki yang dikurniakan ini....walaupun conso tapi sgt bermakna sbb ini lah pertama kali join contest siggy...biasanya sy skip ajer sgt2 malas nk buat tulisan kreatif...hantar pun last minit dan x sangka sangkut...dapat la jersi kalu tak silap saya......bertambah la koleksi jersi en suami....

Wednesday, May 7, 2014

[Hadiah] Hamper Dairy Champ

Dah lama terima hamper dairy champ.....dah nak habis guna dah...tinggal susu kopi dan teh je lg....teh dia mmg sdap...kopi je tak rasa lg....susu tpg pun ok...ni hadiah dapat sbb muka terpapar kt majalah seri dewi dan keluarga okt 2013....ala cinonet jer pun...tp berbaloi :) :)

Sunday, May 4, 2014

Nak let go alat test kencing manis | Blood Glucose Monitoring System

Nak let go item ni...like new...sy guna masa pregnant...sape2 yg pregnant kena kencing manis tp x larat nk g buat BSP 4kali sehari kat klinik...bleh la beli....senang je nk guna...untk pesakit kencing manis biasa pun bleh...test strips sy dah guna 15kpg ada lg 10kpg tp jgn risau sy bg free yg belum guna lagi...masih dlm kotak...sy nak jual RM100+RM10 kos pos harga asal seratus lbih...berminat boleh la isi borang kt sblh post ini ....
SOLD OUT! 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...