Tuesday, April 29, 2014

[Edisi jimat] Jahit kain sekolah untuk Balqis

Sy x delah pandai menjahit....masih upah org utk jahit baju. Setakat jahit sarung bantal....langsir yg simple tu bleh la...tp xde la pro mana... Balik kmpung baru2 ini...Balqis mengadu kain sekolah dah singkat...dia ni cepat tinggi...kejap jer tgk2 dah besar anak mama....seperti yg sedia maklum anak sulunh sy ni x duduk sekali dgn sy. Duduk dgn tok(nenek) di kg....sgt anti nak duk kl hahahha....disebabkan itu sy tunaikan jgk permintaan dia tu sehabis upaya.... Jahit kain sekolah bergetah xdelah susah mana....sy just guna kain sekolah adik masa tingkat6 dulu...sbb elok lg...tetas balik...pastu jahit....sori mmg x rajin buat tutorial nk jahit...boleh google yer...hihihihi....sy pun jahit kena beberapa kali ejas baru ok...almaklum la amatur je....tp jadilah jgk....jimat pun jimat yek :)
Balqis nak g skolah...dah tukar sekolah baru rajin sikit

Monday, April 28, 2014

Bila pergi jalan2 kat IKEA....| tak dapat tahan nafsu!!!

Mmg dah lama duk intai barang ikea ni....suka sgt tgk perabotnya yg....sgt kemas dan teratur....deco item pun sgt lawa....mmg berkenan2 sgt2....dah lama ajak encik suami pg...baru smlm dapat pergi...nak2 pulak masa pg tu SALE!!! Ramai giler org....planing asal nak jalan2 cuci mata jer tp cuci dompet terus....hahaha...lakibini mana tahan tgk harga murah....
Dalam nak tak nak amik gak!!!
Rembat cermin deco...bhagian en suami beli karpet ala2 rmput...kata nya cam pdg bola leh Alif main...dah lama laki den berkenan sdgkn hakikatnya den brkenan gak tp kureng sket sbb susah nk bersihkn ooo....kalu xde vakum....makpak ada bhgian...si Faiha pun nk...beli gelas dan mangkuk warna warni....balik wat masak...tp bgus jgk utk pmbelajran....dia buat susun2 kaler....bijak anak mama...
Alif seronok dapat labding atas rumput.... 

Friday, April 25, 2014

Hari penyampaian hadiah | yeo's 80 days drink to cash

Cam hari penyampaian hadiah kat sekolah dulu le pulak bunyinya....Contes kali ni mmg cepat dapt hadiah...x abis lg dah beri hadiah...x sampai pun sbln dpt kol suh amik hadiah....teruja beb...mana pernah disambut bgini. Slalunya pos x pun kutip kt ofis diaorg....diberitahu tempat event tu kat espresso lab lowyat...adoi...dah zaman berkurun2 x pg...last igt zaman blajar dulu tu pun lalu je pun...ahahhaah...

Gigih g cari dulu lokasi kejadian seminggu sblm event....jumpa pun....so senang la nak datang. Event buat hari keje....mmg hampes tul....rugi cuti oooo...tp sbb ipadnya pasal....redha jer lah....

Saya datang awal sama encik suami dan faiha....anak manja ni mana leh tinggal....da la melalak masa event tu.....potong mood mama yg tgh teruja nk amik hadiah......dah masuk dlm punyalah ramai wartawan dan blogger....x padan dgn tempat...sempit ooo...sgt x selesa...l....masa majlis tu kena tayang la muka sehabis manis sambil layan wartawan suh beraksi segala mcm...hahaah...lawak pun ada...malu pun ada....

Pas majlis collect hadiah....nak pg mkn...lapar ooo x sarapan pg ag...tgk2...tinggal mi grg jer......mkn je lah....dgn tempat duduk yg x berapa.banyak...berdiri je lah....dah alang2 free kan order lah kopi mahal2...hahaha...nak beli sndiri pun pkir berpuluh kali....ni lah masanya bantai minim....sblm balik rembat banyak2 air kotak yeo's free....boleh la join lagi...rugi beg kecik leh amik sikit jer....ok lain kali bawak tote bag yer...

Tu lah citernya....layan gambar la pulak..

Tuesday, April 22, 2014

Ingatkan 2 ajer...rupa2nya 3!!! | Peraduan Nescafe Rezeki Tahun Baru

Syukur yang teramat dengan rezeki tambahan ini....mmg x disangka2 sbb aritu cek naik 2 nama jer....so lepas tu abaikan jelah...mmg dah tak cek pun lps tu....kata hantar 4 borang jer...agak mustahil untuk nak kena semua kan....so mmg dah x tgk dah kepitusan.....tunggu dapat cek je....

Tup2 bila cek sampai...eh...eh...eh...bila masa pulak nama en suami menang kali kedua?mmg tak caya lah masa anak sedare kate sampul surat yg sama...cek sampai kat kg...tu yg x caya bile diberitahu....bila anak sedarw hantar gambar baru caye....

Gigih pg semak balik result....sdgkan dah lama dah kuar....xpe...utk rekod...rupanya menang hari berlainan...

Monday, April 14, 2014

Hasil contest | cash $$$

Syukur....rezeki tak pernah putus....akhirnya cek yg ditunggu sampai jgk....separuh utk guna beli BP dan selebihnya utk tabungan....yang encik suami belum nampak bayang... x ingat guna alamat mana....samada sini atau di kpg....sabarrr

Untuk makluman ini adalah hasil contest nescafe tahun baru (lupa tajuk betul nya). Ini adalah kali kedua sy menang dengan nestle.

Friday, April 11, 2014

1st menang gajet | ipad |contest yeo's 80days drink to cash

Syukur kepada Tuhan atas rezeki ini....mmg x sangka sebenarnya....sy hanya target cash...paling koman pun dpt la rm100 walaupun hantat ciput jer pun....tp hari demi hari xde lekat2 pun...perut pun penuh ngan air soya dan laici....tipu la ckp x kecewa tp sy xdelah bebenor kecewa sbb sedar hantar pun ciput...pluang nk dpt ofcos la ciput berbanding dgn yg hantar beratus2....tp sy tanamkan dlm hati sya minda sy...kalu dah tersurat rezeki sy...akan dpt jua nanti...mgkin bkn kat sini tp kat lain....
Hari result kuar sy x tgk sbb sibuk kerja kt ofis....ada discusion sana sini...mmg x ngadap la henfon...tup2 tgk banyaknya notification....oohhh...rupanya2 sy dpt ipad....sukeee sgt....ni kira antara hadiah termahal pernah sy dapat....x pikir lg nj buat apa...sbb sy tak memerlukannya pun....ckup la dgn henpon dan laptop...myb nk jual atau bg kat faiha....nk pkir dulu...hmmmm
Oh yer...untuk makluman contest ini masih berlangsung lg....masih sempat nak join...sila lawati website yeo's malaysia untuk keterangan lanjut...cara hantar pun mudah...wechat ajer....jimat dah duit setem...dan yg bestnya hadiah dpt cepat....2hb april result kuar....minggi dpn dpt hadiah...wiiiii...

Monday, April 7, 2014

Menang Contest Panasonic Evolta | Jersey Nike.....oshem!!!

Hantar satu borang je pun atas nama encik suami....BP mmg dah lama simpan...sekeping jer pun...borang da ada...hantar jer la...mls nk beli banyak2...nantikan stok tak terabis guna.....hadiah pasal bola jadi letak la nama suami....angan2 kot la dapat tiket tgk liga sepanyol....kira nak bagi hadiah kat laki sendiri ler....Hahahah...angan2 jer la...tp mana tau rezeki Tuhan nak bagi kannnn....
tup2 encik suami dapat kol kata menang jersey...Alhamdulillah...ok la tu dapat saguhati...bukan calang2 jersey...ada cop Nike ag.....encik suami dah x sabar nak pakai...alamat da bg...tp byg2 hadiah lum dapat ag....contoh baju cam gambar kat atas.....bawah

Thursday, April 3, 2014

Won Emborg Power Panda | cutenyaaaa

Emborg Power Panda adalah sejenis produk cheese yer kawan2. Dulu2 saya pun xpernah dgar jgk jenama ni....mmg jarang pun beli cheese...mahal oooo....

Saya kena melalui fb...dan ini adalah kali kedua saya dapat hadiah dari emborg power panda ni....dulu dapat beg troli utk budak....skrg dapat panda....bujet ingatkan besor...rupa2nya...hahah...kecik comel ajer....boleh lah wat kawan ngan bebear kakak Balqis....

Hadiah ni sampai kat rmh mak saya...aritu balik dah comot kena conteng ngan kakak...hahaha....tau la bukan harta kesayangan dia...jadi dia x kesah sgt nk buat apapun kat panda ni......lain la bebear bushuk dia syg sungguh kakak...

Contest ni da tamat sebenarnya....join kat facebook je pun...just tangkap gambar dengan produk ini pastu hantar...kalu terpilih dapat la....
panda ni...anak2 panggi 'baby bus'....ni games kanak2 kt henfon...karektor games dlm tu panda...hahah
amboi kakak...x sempat sapu bedak kat hidung tu!!sbb x sabar2 nak tunjuk kat mama 
balik kg...adik alif tumpang sekali gomol panda 

Wednesday, April 2, 2014

Kursus @Hotel Bangi-Putrajaya|Hotel Equatorial

Masa dapat surat kena pergi kursus...tertanya2 kat mana lokasi hotel ni...x pernah dgar..kat bangi ker atau kat putrajaya....bila disiasat...oooo...rupanya2 da tukar nama....sebelum itu dikenali sebagai Hotel Equatorial...aisehhh...

Saya ada kursus disini...dalm 3 hari...best ooo...suasana mmg nyaman....pokok2 menghojau..bilik mmg selesalah...siap ada balkoni lagi walauun saya duk bawah jer...kemudahan mmg lengkap siap dgn iron board...xde lah sisah nak kol housekeeping minta hantar oron....hikhikhik...makan mmg best terutamanya desert....habis semua nak dirasa...sori xde gambar malu nk tangkap...hihihi...

Cuma kat sini ramai pelangcong asing....silalah jaga mata tu dari memandang suasana x menyenangkan...

Layan gambar....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...