Saturday, March 29, 2014

Cara dapat bahan memasak free ajer :)

kalau hidup dibandar serba serbi kena beli....kalu tak ada daun limau purut, kunyit, lengkuas, halia, limau nipis, daun kari, daun pandan, daun kunyit dan lain2 mmg tak ummpp lah masakan kita kan!

tapi bayangkan berapa ringgit dihabiskan untuk benda ini.....campur2 mmg berpuluh hinggit gak...tapi nak tak nak kena beli jgk...nak tanam mana ada tanah...kalu ada pun tah2 tanam tak hidup...yer la tanah kat bandar mana berbaja....

tiap2 bulan mmg saya tak pernah beli benda lah ni...tanam pun tak...duk rmh tinggi xde ruang nak letak pasu....apa yang saya buat import dari kampung...hahahaha....setiap kali balik balik mmg lengkap la segala2 bahan masakan yang di bekalkan oleh Bonda tercinta....sayang Mak!!! muah!muah!muah! sbb mmg dia tahu kat bandor serba serbi kena beli....Mak saya mmg suka menanam...boleh dikatakan semua ada...pegi kutip ajer...Jadinya mmg jimat la sikit duit dapur....

tak tahan lama simpan dalam peti? ada caranya...saya guna bekas dari tupperware tu...yg khas untuk sayur...mmg tahan lama...ada sayur tu boleh tahan sampai sebulan tu...ni bekas yang saya guna...http://myamyfmyself.blogspot.com/2013/07/berbaloi-belisayur-tetap-segar-walaupun.html

 

Friday, March 28, 2014

Dutchlady free hasil redeem barkod

akhirnya dapat juga 2 pek susu free...jimat dalam rm50 tu....seperti biasa ini entry terperam gara2 malas nk mengarang...

sebenarnya dah lama pun dapat....kalu tak silap awal bulan feb kot....sy buat alamat kat kampung jadi balik kg baru leh amik...

amik masa lama gak nak kumpul point...dulu rajin tebus barang mainan tp bila pikir2 balik...baik tebus susu atau baucer lagi jimat poket...tebus mainan pun sepah2 jer...nak2 mainan yg cinonet....nak tebus mainan yg best2 xdapat...al maklumla point pun x banyak...

susu makin mahal oooo....ni boleh dikira salah satu langkh nak jimat ler :) sambil kurangkan sampah...boleh gitu :)



Wednesday, March 26, 2014

JINGLE JUNGLE Reusable Ice Pack | JUAL!JUAL!

Baru je beli bulan Jan aritu...hajatnya nak pakailah tp atas sbb x berjaya nak fully BF...benda alah ni tersadai dalam gobok...sedih mmg sedih....

Jadi saya nak jual.....kalu biar lama pun xguna...nanti rosak....kondisi brg mmg superb!...mmg x pernah guna....tgk2 pgg2 ada ler....kalu tak camna bawak kan!....hahahah....harga asal rm8.90 satu. Saya nak jual rm26 termasuk postage....plisss...jgn minta kurang dah....sbb dah mmg murah utk benda baru dtambah lak dgn pos :-) emel saya kat zaleha125@gmail.com jika berminat

Friday, March 21, 2014

Makan-makan @ Nya Seroja Tom Yam Seafiod

Kalu berkunjung ke Shah Alam....boleh singgah di Nya seroja Tom Yam Seafood....kalu tak silap area seksyen 11...dekat restoran jual nasi air yg femes tu... Selalu juga pg mkn disini.....menu macam biasa kami order ikan siakap....tomyam..telur dadar...dan air buah....yg ni boleh 4 org mkn....tp lakibini melantak 2org sapa licin....hahahah....memang sedap....harga pun berpatutan...yg kami mkn ni dlm rm30++ ada juga disediakan set utk 4 org harga dlm rm40++ tambah 1 jag air buah....perghhh...mmg puas hati lah....balik rmh kekenyangan lah... Satu lagi tempat ini senang parking dan x ramai org sgt(ni masa sy pg la)....mgkin sbb ramai kt pg restoren lain...jd sgt selesa...x bising...x crowded.... Tunggu gaji nanti nk pg :)

Thursday, March 20, 2014

Photobook RM5 aje!!!@Pixajoy


Cam tak percayakan RM5 jer photobook!!! Tapi percayalah sebab sememangnya betul RM5 aje...Harga asal RM75!!!ni promosi nya sbb tu murah....tapi jangan korang aspek yang photobook RM5 saiz besar gedabak alam....tgk dalam gambar tu sebesar beg mekap...ok aper...padan la dengan harga RM5 tu...

camna nak dapat beli...meh sy citer..

pergi ke link di bawah ini

Masukkan kod dibawah ini untuk dapatkan harga RM5 (tgk anak panah yg saya tunjuk kat gambar di atas)
FL4YUUKS

tekan next....ikuti langkah seterusnya sehinggalah pembayaran selesai dibuat. anda akan diberi no baucer nanti.

lepas tu install  pixajoy editor disini

mulakan design anda....ingat yer kalu anda pilih saiz besar, mukasurat bertambah...harga pun bertambah....yg ini akan ditunjukan bila kita dah masukkan no baucer....kot la korang terkejut bila tgk nanti asal kna tambah harga...kalu nak yg harga RM5 tu....buat photobook ngam2 muka surat dan saiz yg ditetapkan....nanti tak perlu la tambah duit...

ni contoh hasil dari kawan saya Dayu.....yg diri sendiri dah beli tapi tak terbuat2 lagi...hihihi

cepat yer kawan2...promosi ini akan TAMAT 31 MAC 2014 ni!!!!

rugi tak grab promosi ini

Beli Drypers NB dapat free baju tido yang comel

Baju tido comel dan cute baru sampai....punyalah lah laa. Saya redeem haritu masa pantang...bayangkan my baby dah 5 bulan baru dapat. Masa hantar tu bln 10 tahun lepas.Mujurlah baju tido ni besar...jadi muat lagi dengn Alif.

Macamana saya dapat?senang ajer beli lampin pakai buang jenama Drypers...saiz Newborn. Kat dalamnya ada unik kod yabg kita send sms. Pastu ikut jer arahan yg diberi. Kalu tak silap la....sbb dah lama....pihak drypers akan hantar emel mintak details nanti.

TAPÏIIII....sy tak pasti promosi ini masih ada ler tak lg....cuba cek kat bungkusan luar pek....ada maklum pasal ini. Kalu xde maknanya da habis daaaa

Tuesday, March 18, 2014

Pray for MH730

8 Mac 2014....ketika itu saya dlm perjalanan balik kampung....sambil2 tu dgr lah radio...tetiba jam 9pg lbh terdengar berita kapal terbang hilang....biar betul?setahu sy MAS mempunyai rekod bersih....

Pelbagai usaha dikesan bg mencari pesawat yg dipercayai terhempas....tp selepas seminggu petunjuk menunjukkan ianya kmungkinan telah di ubah oleh seseorg....ada klegaan disitu...moga penumpg yg terlibat selamat...

Tp knp Malaysia? Adakah disebabkan pihak tertentu merancang utk amik kesempatan atas kemakmuran malaysia?dgn merangcang benda ini berlaku...kalu benda kecik x beri impak sgt...nk celah masuk payah...tp ini kapal terbang....pd pandangan peribadi sy ckup risau sbb sy melihat ada pihak2 menggunakan isu ini menghentan negara kita dan mengambil peluang utk campurtangan....sy mengharapkan warganegara kita yg terlibat dlm perancangan kehilangan mh730 ini....Semoga Tuhan terus memlihara dan melindingi Malaysia.....

Sory sy ni patriotik orgnya....takut Malaysia ni kucar kacir....jgn kita kondem menteri walaupun x suka...skurangnya backup la kerjaan. Mereka dah buat yg terbaik....x swmua benda boleh share...ianya melibatkan rahsia negara...tunjukkan smgt perpduan kita supaya masyarakat luar tak pandang kita lemah.....

Pray 4 MH370

Monday, March 3, 2014

Makan2 kat Restoran Upin Ipin Seksyen 7 Shah Alam

Amat jarang saya cerita pasal famili...malu sih nak tempek gambar sendiri....semalam pergi shopping kain untuk buat baju raya...x nak citer panjang...next entry yer...kali ni nak citer pas shopping tu pglah jamu selera kat restoran upin ipin...semestinya Annisa yang paling teruja nak makan.....
Restoran ini terletak kat seksyen 7 shah alam....suasana restoran mmg cantik....dah nama restoran upin ipin....mmg design penuh gambar upin ipin lah...siap ada jual upin nya item lagi....ada pasang citer upin ipin lagi...memang mata si kecik terarah ke tv aje...

Kat sini kami sekeluarga order menu nasi daging merah utk encik suami...saya makan nasi ayam....dan anak saudara mi kari....air kami order teh o ais dan bandung untuk Annisa....makanan ok la....adalah juga rasa....cuma yang paling tak puas hati teh o ais rasa tawar dengan ais yang cair. Sangat tak berpuas hati...kami dihidang dengan air yang tawar....gula x cukup ker?....bukan yg saya ajer...yg encik suami dan anak saudara pun tawar hebe....cuma air bandung yang Annisa je ada rasa....sgt tak berbaloi dengan harga pada saya sgt mahal....Rm3 segelas!!!!

Ni adalah pendapat saya sahaja dan komen ini sy review apa yg saya makan pada masa tu. Xde kaitan dgn org lain. Pada saya harga yang tawarkan agak mahal dgn menu yg dihidangkan biasa2 saja rasa. Air mmg FAIL!!!!! Berabis rm 46.20...termasuk 6%servis caj....Memang serik la nak pg lagik...
nasi ayam dan nasi daging masak merah (iyer ker?), mi kari xde dalam gambar
 
si comel yang kusyuk tgk cerita upin ipin 
 
posing dulu sblm makanan sampai....Annisa sampai ke sudah duk tgk cerita Upin Ipin...xmo ngadap kamera
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...