Thursday, February 27, 2014

I can't sleep

Hmmm...jumpa gambar ni kat fb...yg di share oleh rakan2 dan x tahu sapa pemilik asalnya.....betapa seorg ibu sgup korbankan masa tidornya demi anak2...

Saturday, February 22, 2014

Menang Peraduan Nescafe Rezeki Tahun Baru

Memang rezeki lah....x sang ka sebenarnya...hantar 4 keping jer...nk habiskan BP yg menyemak kat dlm gobok tu....iyerlah...borang da ada...gigih la isi....kali ni x harap la sgt...sbb pernah kecewa dgn nestle ni...hantar beratus keping lngsung x lekat.

Entah knp smlm tetiba rasa nk semak kputusan...Ya Allah syukur pada Mu....mmg x sangka2 dgn rezeki yg Tuhan bagi ini..nama saya dan encik suami naik....walau x dapat yg RM36K TU...dpt yg RM300 dah bersyukur sgt.......boleh la beli baju raya...sbnrnya dari awal lg dah berniat kalu ada menang cash nk buat beli baju raya tahun ni...nk sedondon.....

Friday, February 21, 2014

Mi Siput

Semalam en suami wat balik mi siput....kawannya yg balik johor kasi. Erkkk...mi siput...langsung x pernah dgar dan x pernah makan....dan x tahula camna nak masak oooo....encik suami kata kena goreng pakai minyak yang panas.....gorengg????yer ker....cam x confiden tu sy dengarnya....tapi ikut jugelah kan...nanti kan dicop degil....hahaha...

Sy pun panaskan kuali tungu minyak panas cam nak masak kepok keping....bila dah masukkan meletup2 minyak kejap pastu senyap....eh eh eh...x kembang cam kepok pun!betul ker kena goreng ajer...

Takut membazir goreng dua keping jer....hahaha sampaikan husband tanya eh goteng 2 keping jer....iye bang...haahah....pastu gigih google pasal mi ni....ooooo...rupa2nya kena masak dalam minyak yang banyak dan betul2 panas.....baru la bila goreng nanti meletup2 dan akan rangup hahaa....saya pun g la buka kuali balik dan goreng lg...tambah 4 keping....

Kata encik google mi siput ni leh makan ngan sambal kicap ngan sambal (lupa? )....ooooo...sy dan encik suami makan ngan sos jer la...bila makan not bad la rasanya....tapi agak susah nak patah2kan mi tu....samada mmg mcm tu atau sy yg salah goreng...x tau la....

Gambar 1: meletop2....ni percubaan kali kedua Gambar 2: kali pertama goreng...X menjadi sgt. Gambar 3: syarikat pengeluar mi siput....camna la dapat nama sdgkan xde rupa siput pun....glamer ko cik siput.

Wednesday, February 19, 2014

Terharu bila Balqis lukis gambar mama

Tak sangka dah besar anak sulung saya.....dah 5 tahun Balqis....dan masa saya balik kampung jenguk dia bulan lepas....yang paling tak sangka dah mula tunjukkan minat melukis....dan dah pandai bayangkan objek yg dilukisnya. Sebelum ini masa saya masih di kampung...Balqis mmg x menunjukkan minat nak menulis apatah lagi membaca...tu yang risau...tapi sekarang bila saya bertugas ditempat jauh... Saya x dapat nak tunjuk ajar dia...tu yang tak sangka bila dia tunjukkan pada saya lukisan yang dilukis dan beritahu benda tu apa. Dan yang paling mengharukan dia lahirkan rasa sayang pada saya atas lukisan....touching sgtttt... Walaupun x sempurna sgt tapi masih faham balqis lukis mama dan lukis love.... MAMA SAYANG BALQIS SANGAT2.

Hasil dari Karnival Karangkraf 7-9 feb 2014

Ni first time datang karnival karangkraf...memaksa laki den balik awal dari main bola...sebbaik sempat ag....kami pg ari last tu pun dah dekat pukul5ptg baru pg....sangat meriah dan harga yang ditawarkan untuk buku2 dan majalah sgt murah. Saya pun rembat la jugak 2 bijik novel semata2 nak join contest teka bilangan patung. Sedangkan x kira pun. Main isi jer nilai sambil jeling2 org sebelah. Pastu rembat juga beberapa majalah sebab dapat free gift yang besh yang nilainya melebihi harga majalah tu sediri....maunya tak giller memborong...beli majalah 4biji dgn harga rm16 dapat hadiah cam dlm gambar ni! Sy mmg tak tangkap pun gambar kat karnival...malula pulakkkk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...