Wednesday, September 25, 2013

Won STABILO Set

Pagi tadi adik sy msg kata ada syarikat kurier nk hantar brg...mmg x igt la apa brg yg sy order...rasanya mmg xde...nk kata tuntut hadiah pun xde jgk....

Adik me wechat gambar.....barulah teringt baru2 ni ada isi dlm FB STABILO....tak sangka dapat....yg kelakarnya set ni sesuai utk budak sekolah....tp ank sy baru tadika...xper lah...rezeki...sy minta adik simpankan dulu....sbb tahu Balqis ni jenis pakai buang....konfem kalu bwk g skolah....mesti dia sedekahkan kt sekolah dia.....x nk wat balik....rasanya dah berbtg2 pensil dan berkotak2 pensil warna dia hilangkan...

Monday, September 23, 2013

Lagi free gift yg diterima setakat ini

Dah lama terima barang2 ni tapi baru sekarang baru nk letak kat blog....dan ada yg tah mana saya letak dan lupa nk snap gambar...
 sampel dari comfort ultra

free poskad dri pixajoy


Saya dapat 2 helai baju dari Energizer....dah selamat sedekahkan pada adik dan anak buah
 
Sampel vanish sampai sekarang belum guna lagi.. 

Sunday, September 22, 2013

Hasil tebus barkod Dutchlady

Contest ni dah lama habis...x de rezeki nk menang hadiah utama sbb tau ada yg hantar lagi banyak....oklah dapat tebus 5 helai tuala muka....

Saturday, September 21, 2013

Baucer RM30 dari MySurvey

Balik kerja 2hari yg lps tgk peti surat ada notis dari pos malaysia...terpikir2 jgk apa yg sy mng....rasanya mmg xde setakat ni. Minta husband amikkan esoknya....Alhamdulillah dpt baucer rm30....bolehla shopping....rupanya dari MySurvey....x sia2...ada jgk hasil menjawab survey :)

Friday, September 20, 2013

Rezeki bulan 8

 


Alhamdulillah murah rezeki....sangkut nama saya dan nama adik untuk majlah EH! dan Herworld bulan Ogos....saja2 isi...lagipun free tak perlu BP pun....walaupun hadiah tak adalah grand mana tapi dah oklah tu....atleast boleh guna, jual atau sedekahkan pada famili.

Wednesday, September 18, 2013

Peraduan Bonanza Hari Keluarga Malaysia NESTLE

Rasa-rasanya nilah contest paling terhangat buat masa kini....boleh dikatakan hari2 iklan kat tv kuar...

Bukti pembelian tak payah....tak per;u resit...hanya hantar bungkusan atau penyentap tin atau kotak . Banyak barangan nestle kita guna dalam kehidupan harian....so apa salahnya mencuba dari kita buang begitu sahaja. Cuma kena lah laburkan duit untuk setem. Kalu pakai sampul surat standard dgn berat yg dibenarkan tempek ajer60 sen...manalah tahu ada rezeki untuk kita kan....

Hadiah pun besttttt....ada CASH dan ada hadiah harian...Rasanya belum terlewat kalu nak join lagi ada 12hari lagi sebelum ditutup...borang boleh cari kat pasaraya atau download ajer kat laman web nestle http://www.nestle.com.my/Brands/Contest/Pages/current_contest.aspx
fotostat borang pun boleh juger...

saya pun tgh pulun jugak sebelum bersalin..... harap adalah rezeki nanti...

Tuesday, September 17, 2013

mudahnya bakar ayam guna pemanggang ajaib


Dulu kalu nak bakar ayam pakai pemangang besi pastu bakar atas bara api samada guna kayu api atau arang tak pun guna tempurung kelapa...saya masa zaman2 sekolah dulu selalu lah mak suruh pantau api...kan nanti terhangus...tapi kadang mmg malas la sbb mesti baju bau asap...nak cepat masak bantai letak tempurung kelapa banyak2 biar bara jadi banyak....sudahnya ayam masak kat luar ajer....

tapi zaman sekarang makin senang pakai jer oven, kuali gril tak pun pembakar elektrik...mcm2 alat dah sekarang ni ada....ada duit semua terhidang depan mata....saya pernahlah bakar ayam guna oven tp mak aihhhh lamanya nak masak....tak tahulah kot la saya yang tak reti guna...dah set masa dan suhu yg betul...dah pakai aluminium foil pun lambat masak....sudahnya bakar direct terus...tp ttp amik masa...sudahnya sampai lening oven dah tak pakai. Nak bakar cara tradisional mmg sah2 la tidaknya...mana nak cari kayu api kt bandar ni

sebbaik la hati tertawan dengan pemannggang ajaib AREIKAN ni...setelah lama dimomokkan kelebihannya oleh kakak ipar....kalu yg generasi baru dipanggil periuk ajaib...lagi dalam boleh guna untuk masak stim...kelasssss...mmg mudah la.....letak jer atas dapur tutup pastu leh la nak buat kerja-kerja lain...mmg sgt membantu untuk ibu2 yang bekerjaya mcm saya ni...semua kena siapkan cepat...

Aritu test bakar ayam guna periuk ajaib ni....sbnrnya lama dah tp peram.....almaklumla alahan tgk laptop...mmg terperap ler....resepi saya ni simple ajer...main gaul2 ajer...tak der lah pandai sgt masaknya...adalah rasa....bahan2 pun main campak2 ajer...segan la pulak nk nempek resepi disini...

Resepi: Ayam Bakar

Ayam dipotong ikut suka
Lada boh/kisar
sedikit serbuk kunyit
sebuk lada hitam
garam ikut suka

Gaulkan kesemua bahan. Perap seketika. kemudian boleh la dibakar atas periuk ajaib. Kalu nak bagi garing sikit jangn tutup dulu...biarkan air ayam kering terlebih dahulu....pastu baru ditutup. biarkan ayam masak sepenuhnya...

pada saya bakar cara tradisional lagi sedap rasanya....bila api kena terus pada ayam....lemak2 ayam akan terbakar menjadi minyak...berdesir2 bunyinya....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...