Tuesday, July 9, 2013

tiket raya dah habisssss

dah lama tak berebut2 beli tiket raya....dulu zaman belajar ada la....saya da bajet raya tahun ni balik sekali dgn husband....so wt donno jerlah...sekali husband bgtau kena bertugas raya pertama dan kedua....huwaaaaaaa....nk balik rayaaaa....terus paksa hubby g beli tiket bas....x nk raya kat siniiii...almklumla tiket raya ke pantai timur mmg laris cam goreng pisang.

sebbaik ada lagi....tu pun dah tak banyak....cer tgk harga dah naik rm50....mmg naik la...biasanya rm45 jer....huhuhu....kesian kt org yg ramai ahli keluarga....baik balik naik kete lg jimat...

rasanya ni lah pertama kali sy dan anak2 kena beraya tanpa suami...huhuhu...mesti sedih x dpt nk bygkn....

Monday, July 8, 2013

Menang hadiah daripada majalah

Sebenarnya dah lama dah dapat hadiah ni tp xde masa nak upload...sudahnya terperam dalam laptop...

 tak igt menang untuk majalah mana....tapi dah selamat saya hadiahkan untuk suami

 kalau tak silap yang ini dari majalah Men's Health....dah selamat saya hadiahkan ke anak saudara untuk wat hantaran kahwin. Tapi yang sedihnya masa terima hadiah ni, botol minyak wangi retak dan pecah. mmg tak leh nak guna :(

 ini dari contest majalah Eh!/Melvita Jan 2013. Hamper ini bernilai RM250....jika aada yang berminat saya nak jual RM160 termasuk kos pos. Harga boleh dirunding lagi..

yang ini dari contest majalah Female/Hado Labo promotion (Jan 2013). Hamper ni bernilai RM200. Kalu ada yg berminat saya nak jual RM150 termasuk pos.-SOLD

Sunday, July 7, 2013

Menang notepad calculator dari Ajinomoto

 Sebenarnya dah lama terima notepad ini tapi baru kali ni berkesempatan nak uploadkan....walaupun hadiah kecik ajer tp saya tetap bersyukur....leh la guna utk catatan bila g shoping...lg mudah kalkulator ada leh wat kira2....dah tak yah terhegeh2 nk buka hanpon...muat utk masuk dlm hanbag...
untuk menyertai contest yg Ajinomoto buat kenalah daftr sbg ahli kelab...pastu mereka akan inform kalu ada contest terbaru...walaupun hadiah yg ditawarkn x gempk tp oklah ada juga kegunaannya....sebelum ni saya dapat bekAs mknab dan bekas air...ok la tu...x jumpa la pula gambar dia...tah mana foldeer sy letak

Saturday, July 6, 2013

Berbaloi beli...sayur tetap segar walaupun dah sbln

Dulu bila tgk katalog Tupperware mesti pikir mahal...nak isi barang jer pun. sama lah cam jenis yang lain. Tapi bila duk tgk budak2 ofis lama duk beli pas sebijik beli lagi sebijik...terpengaruh la jugak...lagi satu tgk bila susun cam kemas jer....terus beli set hidang yg kaler hijau...tu la 1st time beli bekas palstik yg mahal....itupun belum guna lagi....elok jer tersimpan kt rmh kt kg...hahahhaa...

Disebabkan freezer kt rmh skrg ni kecik jer...tak leh nak main sumbat ajer...mesti tak muat....pastu lak duduk dgn suami semestinya kena masak selalu...selalulah stok sayur2 cepat layu atau jadi kuning....kadang tak sampai seminggu dah kena buang sbb dah lembik...rugi giler....terus la terpikir solutionnya...tak ingt la nama apa tapi bekas ni khas untuk simpan bahan basah(yg warna biru) dan sayur (yg hijau tu). Ini kali kedua saya beli bekas dari jenama Tupperware...

 
mmg terasa agak mahal tapi kalu berbaloi.....bila sayur tahan lama cam kat bawah ni
.
.
.
  lobak tu saya dah beli dekat sebulan masih elok lg tak jadi hitam2 cam kebiasaan....lain2 sayur dah lebih 2 minggu tp masih bertahan lagi...mmg stok untuk sebulan lah....kira berbaloilah...saiz pun besar....sedang muat dengan saiz peti...

yang isi ikan daging pula tersusun elok jer dalam freezer...siap asingkan yang mana nak guna dulu. ruang pun jimat...boleh di isi dgn benda lain....sori gambar xder...tp bekas sayur ni mmg dicadangkan lah....ala....cam pepatah kata alah membeli menang memakai....

Friday, July 5, 2013

Belum raya dah melantak Almond London

Biskut kegemaran saya bila musim raya menjelang tiba....
 .
.
.
ALMOND LONDON!!!
.
.
mmg kegemaran betul...yang kelakarnya belum pun puasa dah tempah sebekas dgn member ofis untuk dimakan dulu...mmg tiap2 tahun mcm tu...dan yang haru nya satu bekas tu saya habiskan sorang dalam 3-4hari jer. Mmg sedap giler...sbb mmg fresh from oven....terus tambah order 2 bekas untuk hari raya.

 tapi belum puas lagi...jalan2 kat Aeon terjumpa la kuih raya berlambak2 walaupun puasa belum lagi...semestinya Almond London juga yg dicari sbb tak puas makan....

rembat Noraini's Almond London...biskut dia boleh tahan...rege dalam RM18++ 40biji...bila beli yg dah paking ni mmg tak leh lawan la kesedapan Almond London yg saya tempah dgn budak ofis...

 
  
lonjong2 bentuk biskutnya...tapi puas hati la sbb badan sebiji tak mcm sesetengah jenama lain...separuh kdg2 suku jer...

dulu masa belajar uitm selalu pg PKNS beli Almond London..ada kedai buat biskut situ...kalu lalu mesti harum bau coklat...mmg semerbak....tp kan aritu pg mmg xde da...just ada jual cam biskut dan muffin jer...mmg frust ler x dapat Almond London tu...

Wednesday, July 3, 2013

Kad ucapan dari Balqis...terharu Mama

Lama gambar ni terperam...org lain dah lama sambut hari ibu tapi baru skrg saya nak citer ...sebenarnya saya sekarang duk berjauhan degan anak2 akibat tuntutan tugas...sedih memang sedih tapi nk wat camna...dah bawak mereka tinggal bersama tapi nampaknya anak2 tak serasi dengan bandar besar ini. Balik kg aritu terus tak nak ikut...sudahnya nk duk kampung gak dengan neneknya...So jadilah saya Mama weekend tak pun Mama bulanan bergantung pada situasi....

Bulan lepas saya balik punya lah teruja Balqis bagi Kad Hari Ibu...walaupun bukan dia yg buat at least terasa dihargai...dengan muka cerianya bagi kat saya pastu siap peluk cium lg....suka betul anak mama...hihihi


secoit jer Balqis warnakan.....
Belek punya belek...rupanya dari Drypers...tak rugi join club drypers sebab mcm2 reward diaorg bg...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...