Wednesday, January 9, 2013

Cium wangian dari Syurga


ADAKAH ANDA PERASAN?

Perasan tak setiap kali kita cium baby, ada satu bau yang amat wangi dan mendamaikan. Bau ini lama-lama akan beransur hilang apabila bayi semakin membesar bulan ke bulan. Tahukah anda bau apa itu?

Dalam hadis diriwayatkan oleh Ahmad,al-Bukhari dan Muslim. Rasulullah SAW pernah bersabda : "Anak-anakmu adalah penduduk-penduduk kecil syurga"

Dalam hadis yang diriwayatkan oleh al-Tabrani:
Rasulullah SAW pernah bersabda: "Bau bayi itu (berasal) dari bau SYURGA" 

Padanlah saya suka cium Balqis dan Faiha masa baby dulo2....wangi sungguh bau mereka...tak mandi pun tetap wangi juge....tak puas rasanya...rupanya wangian dari Syurga...tetiba2 terasa nk cium bayi baru lahir lagi...apakah???...erkkk!!!...

bila mereka berdua dah besar besar ni cium gak still wangi...ala...peluh budak2 bukan busuk mana pun...terutama Faiha masih ada bau nya yg tersendiri...bila cium kat bantal busyuk atau kain selimut...saya tahu...ni bau Faiha...

sama juga dgn bau suami...ada baunya tersendiri....bila cium baju yg dah dibasuh ttp ada bau nya...tak hilang...patut arr org tua kata kalu anak2 rindu kt mak pak bg jer baju yg belum basuh....terubatlah rindu....tapi setakat ni xder la pulak sy praktikkan begitu. ...hahahah.....kalu rindu telepon kan adaaaaaaaaaaaaaaa :)
    
 Balqis baru umur satu hari
 
 
 Faiha umur satu hari....dahi tu berkerut jer....hahaaah..kecik2 duk mikir doh!

 Disertakn juga doa ketika riba anak...marilah kita praktiskan.....indahnya Islam ni....nak riba anak pun ada doa...cuma kita jer terlepas pandang mengenainya....

Credit to  RENUNGAN @FB Rahsia Perkahwinan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...