Wednesday, January 9, 2013

Cium wangian dari Syurga


ADAKAH ANDA PERASAN?

Perasan tak setiap kali kita cium baby, ada satu bau yang amat wangi dan mendamaikan. Bau ini lama-lama akan beransur hilang apabila bayi semakin membesar bulan ke bulan. Tahukah anda bau apa itu?

Dalam hadis diriwayatkan oleh Ahmad,al-Bukhari dan Muslim. Rasulullah SAW pernah bersabda : "Anak-anakmu adalah penduduk-penduduk kecil syurga"

Dalam hadis yang diriwayatkan oleh al-Tabrani:
Rasulullah SAW pernah bersabda: "Bau bayi itu (berasal) dari bau SYURGA" 

Padanlah saya suka cium Balqis dan Faiha masa baby dulo2....wangi sungguh bau mereka...tak mandi pun tetap wangi juge....tak puas rasanya...rupanya wangian dari Syurga...tetiba2 terasa nk cium bayi baru lahir lagi...apakah???...erkkk!!!...

bila mereka berdua dah besar besar ni cium gak still wangi...ala...peluh budak2 bukan busuk mana pun...terutama Faiha masih ada bau nya yg tersendiri...bila cium kat bantal busyuk atau kain selimut...saya tahu...ni bau Faiha...

sama juga dgn bau suami...ada baunya tersendiri....bila cium baju yg dah dibasuh ttp ada bau nya...tak hilang...patut arr org tua kata kalu anak2 rindu kt mak pak bg jer baju yg belum basuh....terubatlah rindu....tapi setakat ni xder la pulak sy praktikkan begitu. ...hahahah.....kalu rindu telepon kan adaaaaaaaaaaaaaaa :)
    
 Balqis baru umur satu hari
 
 
 Faiha umur satu hari....dahi tu berkerut jer....hahaaah..kecik2 duk mikir doh!

 Disertakn juga doa ketika riba anak...marilah kita praktiskan.....indahnya Islam ni....nak riba anak pun ada doa...cuma kita jer terlepas pandang mengenainya....

Credit to  RENUNGAN @FB Rahsia Perkahwinan

Sunday, January 6, 2013

Free apron from Baba's


Adesss...gambar tertungging...x reti nk pusing bila berblog kot tel...
Citer kali ni dapat apron....tepat pada masanya...memndgkn dapur hamba mmg selai pun xde...hajat hati nk jahit sndiri tp samPai ke sudah x jadi2
Camna dapat?erkkkk lupa daaaaa....x igt dah kn buat apa...me dpt melalui fb ariti..rasanya isi borg dan share kot...rasanya da tamat kot promosi...hihihi
Entry tambahan 6.1.2013: dah edit daaa...baru nampak elok gambar...
godeh2 hardisk terjumpala gambar ni...nk upload gak wat kenangan....banyak kali gak try isi cuma tak igt sesi ke berapa nama saya sangkut... :)

Friday, January 4, 2013

Jumaat hari kemas rumah...no jalan2

Jadi wanita bekerja ditambah dgn 2 org anak dara yg cukup rajin 'mengemas' membuatkn rmh sentiasa di landa garuda...mmg tensen melihatnya tp nk wat camna masa mmg ckup cemburu dgn sy....mmg tak sempat la...dulu rajin gak bgn tgh mlm kemas rmh skrg ni tak larat nk celik mata dah...kepenatan sbb skrg slalu turun site merata tmpt...penat bagai nk rak...Bila hari jumaat tiba sy jd bibik paling sibuk kemas itu kemas ini...
hari ni gigihkuarkn baby cot...nk suh ank lepak atas tu...x nk sepahkn lantai...letak dpn tv...x tau la lama mana bertahan kekemasan tu...ni baru kemas ruang tamu lain2 bilik belum siap ag...huawaaaaa

Tuesday, January 1, 2013

2012 pergi 2013 datang...2 kepada 3

pejam celik pejam celik dah masuk tahun baru rupanya...belum terlambat utk sy ucapkan selamat tahun baru kepada rakan2 semua....sy mengharapkan tahun baru ni bertambah rezeki bertambah kegembiraan...harap tahun baru ni diri saya ini bertambah baik dari sebelum2 ni...ingin memperbaiki diri ke arah yg lebih baik...nak jd ibu yg baik terhadap anak2...mampu menahan sabar melayan kerenah anak2...walaupun kdg2 kerenah mereka memeningkan kepala...tapi ttp mghibur hati sy....itulah lumrah kanak2 ria...biarlah mereka mencipta kenangan2 indah sbb semuanya takkan berulang lg bila mereka meningkat besar....melalut la pulak...hahaha...

2013 juga menandakan satu anjakan dalam hidup saya dari 2 kepada 3...apatu?hhahaha tak sangka usia menginjak ke angka 30...alahai rasa tua la pulak.....secara rasminya bulan lima nanti...jadi mulai hari ni kena belajar terima hakikat sy dah tua ...huahahah...

Azam baru tak terpikir pun...ada pulak gitu...cuma harapka sy dapat jd insan yg baik dari sblmnya dan juga tabah harungi segala cabaran....Amin

 saje2 nk selit gambar intan payung...love u Balqis dan Faiha...muahhhhhh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...