Tuesday, December 31, 2013

Jawab survey dapat hadiah di luar jangkaan | Ensurvey + AF

Mmg malas nak buat entry pasal ni...merajuk pasal hadiah yg dpt mmg luar jangkaan...nk tergelak pun ada....mati2 ingt dapat barangan AF....paling koman t shirt la....tapi bila sampai...rupanya pen sebatang....da la tu ada cap asterok beyon.....okay astro miskin mampu bg pen jer....xper la....ok la jgk dpt pen liplap lagi...

Camna saya dapat pen mahal ni?hanya jawab survey jer....jawab survey pasal AF(akademi fantasia) ketika siarannya....dapat duit yg akan dikumpul dlm akaun dan yg bertuah dpt la hadiah...saya lah tu yg bertuahnya....tp skrg da x leh da jwb pasal af tu sbb dah lama abis kan...tp don wori sbb boleh jer jawab survey yg lain utk kumpul duit....duit tuuu

Monday, December 30, 2013

Menang Huggies Dry Bekalan untuk 3 bulan | Nak jual

Rezeki alif...dapat 3 kotak pampes. Just hantar sms utk register keahlian...kalu terpilih dapat lah...hantar masa pantang...keesokan harinya dpt call dr huggies...adalah sikit soalan yg ditanya....me minta saiz s....mmg x terpikirla dia akan hantar lmbat...kalu tak mesti minta saiz m....now my baby makin besar...da sendat saiz s....jadi nk let go lagi 2 kotak. Satu kotak ada 3 pek...1 pek ada 60kpg...berminat emel ke zaleha123@gmail.com. Harga bleh nego.
SOLD OUT 

Monday, December 16, 2013

Hadiah yang diterima hasil contest online| nk let go

Dah lama dpt tp mls nk upload...walau hadiah x seberapa tp ttp brsyukur dgn rezeki yg dikurniakan.
1. Ginvera set penjagaan muka-nk let go
2. KAO Ascience set penjagaan rambut-nk let go
3. VOUCHER hush puppies worth rm150-nk let go
4. Alaisyah set penjagaan muka-hadiah kt kakak
Nk jual murah jer..berminat emel saya yer zaleha123@gmail.com

Thursday, November 28, 2013

MEDELA Supplemental Nursing System

SOLD OUT

Kemas2 gobok arini. Terjumpalah beberapa item yg x digunakn. Membazir simpan. Antara brg yg sy nk let go Medela Supplemental Nursing System. Retail price RM189....saya jual RM140 termasuk postage. Guna sekali sahaja. Very good condition like new. Come with complete set. Jika berminat boleh ka emel ke saya zaleha123@gmail.com

Saturday, November 2, 2013

Won Aster Spring worth RM428 from GLAM lelaki April 2013

Rezeki lg....dpt hadiah dr majala GLAM. menang atas nama suami rawatan kt Asper Spring....biasa kalu hadiah bgini sy mls nk join...utk bln sept pun sy dpt jgk vocher ni. Tak psti majalah yg mana satu. Tp rasanya mmg x nk tebus la. Malas la nk gi wat rawatan ni. My husbnd pun x nk pg. Nk pass kt org lain tak pasti boleh ker tak sbb voucher nya ditulis nama pemenang

Wednesday, October 30, 2013

Perkara paling malas buat masa pantang | Bertungku

Hoyeyyy dah ari ke 30...sekejap jer masa berlalu...selain pntang guna supplement...pntang cara tradisional ttp diamalkn. Selepas bersalin...semestinya kena berurut. Nk legakan segala urat sarat segala sengal2 sendi. Selama 3 ari berurut....bekerut la jgk tahan sakit. Pas beurut kn mandi air serung. Tujuannya nak hangatkn dan wangikan badan. Air serung ni adalah air rebusan daun2 tertentu. Sori yg mmg sy x tahu jenis apa. My mum yg sediakn. Kemudian slps mandi kn bertungku. Yg ni paling malas.mmg ngantuk la kn bertungku sampai tungku tu sejuk. Ni tungku warisan diperbuat dr besi. Bygkn nk sejuk mmg amik masa lama. My mum mmg bising la sbb me culas bab bertungku ni. Tujuan bertungku nk cepatkn rahim kecut. Sy ada juga beli tungku moden tp x best sgt. Pastu ada lak ada terbaca tungku moden ni mudah bocor dan bahaya terus x guna. Sy jgk ada beli tungku utk baby. Ada herba2 kt dlmnya. Ni utk tuam perut baby supaya x kembung. Tp cepat sejuk. Kn berulang kali tuam kt tungku besi. Kalu masa anak pertama...sy gunakn batu sungai. Bakar pastu balut dgn daun xxxx (lupa namanya). Tp entah mana simpan. Sudahnya pakai yg ada je.

Sunday, October 27, 2013

Won cute bag from Emborg Power Panda

Contest ni dah lama join...cuma jawab satu soalan kt facebook Emborg Power Panda. Yang bertuah akan terima beg troli yg comel ni....amat sesuai la utk ank wat gi sekolah. Sy simpn dulu.mana leh tunjuk kt anak2.kan berebut.maklumlah dpt sebijik ajer...lgpun beg ni besar...simpn utk balqis masuk darjah 1 nanti

Saturday, October 26, 2013

Love u Mr Arrogant

Sy mmg peminat novel....tp aktiviti baca novel terkurang sejak pregnant aritu...mmg nk abiskn satu buku pun makan hari. Tk mcm biasa 1 hari dah khatam sebijik.

Gara2 drama Love u mr arrogant....sgup beli novel sbb x sabar nk tahu kesudahsn citer...tu pun baca separuh jalan sampai ending....muka depan x baca lg...hahaha...pelah sy ni x nyabo tul....

Drama mmg best la...walaupun pelakon sy mmg x kenal tp sy suka sy suka sbb mereka berlakon mmg best. Rasanya lg best dr pelakon terkenal sediada.....dan lg satu lg best dr baca novel....jln cerita ok walaupun ada srdikit perubahan kt dlm drama...cuma pada sy garapan penulis tu agak kurang sikit. Ada ketikanya sy rasa x perlu tulis pun xper....dan ayat2 dlm novel tu kn perbaiki lg....tp xder lah teruk sgt...boleh diperbaiki lg....

Wednesday, October 23, 2013

Redeem last minute | rezeki dapat juice extractor

Agak lama saya tak redeem point kredit kad octopus saya....tetiba sehari sblm raya haji tergerak hati nk nengok statement....terbuntang mata sbb point terkumpul da tamat bln sept ari tu dan last redeem adalah sehari sblm raya haji...tu la padahnya konon2 nk kumpul point bnyk2 sbb nk tebus hadiah best....tp lupa nengok tarikh luput... Apalagi kalut la bukan laptop...nk redeem online...sy nk redeem smarttag yg ngam2 dgn point sy...isi online pastu send tak dapat....naper lah pulk. Xkn dah x terima. Lantas sy kol custemer servis check status...rupanya x diterima dan sy boleh redeem through phone....tp malangnya stok smarttag dah habis kn tebus brg lain...huhuhu....kesudahannya sy pilih juice extractor....terpaksa burn 4000 point lbh sbb x ckup nk tebus brg yg lain. X aperlah janji free.

Monday, October 21, 2013

Saya berpantang cara mudah | Supplement

Kalau sebelum2 ni sy berpantang sy guna produk amway dan hpa...tu pun tak berjaya habiskan semuanya...en suami mmg bising ler...membazir katanya....nk wat camna mmg bini dia culas ubat...hihihi

Kali ni setelah dipikir2...setelah ditimbang tara dgn tahap kerajinan nk bancuh2...nk tempek2...mmg x rajin la...setelah pikir anak2 yg tgh membesar mmg rasa x sempt la nk buat itu semua....setelah pikir produk bersalin boleh menggangu penyusuan ibu....akhirnya saya pilih amik supplement masa pntng. Lg mudah dan ringkas.

Shaklee jadi pilihan...setakat ni mmg puas hati...bnyk membantu sy jd cergas sepnjg berpntang ni. Pastu yg bestnya susu badan ada...walaupun x banyak tp sekurang2nya dapat mengenyangkn perut baby sy. X derlah perlu bergantung sgt pd susu formula. Berbanding dgn kelahiran sblm ini susu badan mmg xdpt nk beri pd ank sy. Mng sedih la. Harap dgn supplement ni susu badan sy terus meriah....dah satu lg sy tak ragu2 nk mkn supplement walaupun baby ada juandis...

Tq pd kwn sy SYA sbb sudi bg harga ahli. Akn sy order lg. Sy bkn ID shaklee yer...hihihihi

Sunday, October 20, 2013

Won Voucher MyToys dari Majalah Pa&Ma

Syukur rezeki Alif....tgh duk pntang posmen dtg....sy menang vocher rm200 dari MyToys anjuran majalah pa&ma. Ubntuk bulan bila tak pasti sbb xde surat dilampirkn. Sy pun mmg lupa bila masa hantar sbb bnyk contest yg sy join send n forget....

Voucher dah slmt en suami tebuskn....

Tuesday, October 15, 2013

Pengalaman melahirkan Alif| Syukur dipermudahkan

Selamat hari haji pd semua rakan...org dah abis raya br nk wish....hshaha.Alhamdulillah hari ni dah 20hari berpntang.....

Sbnrnya nk citer pasal bersalin...ni adalah kelahiran kali ke3. Mmg banyak beza dgn yg sebelum ini. Dari awal lg mmg dah tau jantina baby. My hubby mmg ckup teruja lah....mmg x sabar nk nunggu baby keluar. Kalau ikut tarikh jangkaan pd 11 okt 2013....jadi me dah plan nk bersalin dan berpntang di kg dan pulang kesana 2 hari awal.

Pada 30 sept...sy masih larat lagi pergi kerja. Naik tren. Nasib baik ada yg sudi bg tmpt duduk. Sakit kaki sakit belakang adalah kebiasaan setiap hari. mgkin sbb sy terlalu kerap berjalan. Jd buat biasa ajerlah...ptg balik kerja xde pun tanda apa2. Sy siap masak utk suami. Kali ni masak spesel sket lauk tom yam udg galah, ikan bawal goreng dan sambal adabi. Perrgghhh kami laki bini mkn abis licin semuanya....

Jam 3 pg 1 okt 2013 tetiba saya rasa sakit kt pinggang kt perut...mengiring pun sakit...sakit dtg sekejap2....igtkn xde apa2 sbb dah biasa sakit gitu. My husband kata mgkin sbb sy mkn sambal tu yg sakit perut. Mmg ada pg tandas membuang tp still sakit....acapkalilah berulang...sampailah pkul 5 pg sakit masih tak hilang. Sy ajak husband pg hospital...mulanya husband kata sakit main2 kot sbb due lmbat lg...nk tunggu pg check kt klinik tp sy bertegas jgk nk pg hospital sbb mmg x tahan sakit dah.

Lantad lps bersiap....terus tuju ke hospital pusrawi kota damansara....nasib baik kelengkpn dah prepare siap2 dlm kete. 6.45 pg sampai...cuak jgk sbb Sampai dpn hospital tutup....camna ni....suami suh kol hospital....rupanya pintu utama tutup tp ada pintu kecil utk masuk. Nurse x buka pintu sbb dia x nmpk melalui cctv. Masa ni ada dlm kete lg. Terus masuk...diminta masuk dlm labour room trus. Bila check jalan dah buka 6cm rupanya...cuak jgk sbb dah lupa cara nk bersalin.

Duk menunggu atas bed sambil ditemani suami. Tunggu air ketuban pecah. X mcm GH dia akn pecahkn air ketuban supaya cpt. Kali ni dibiarkn pecah sndiri.

Sakit dtg x henti2 tp rasanya x sesakit kn induce sblm2 ni. Terasa baby bergerak utk keluar. Mmg x tahu nk gmbrkn mcm mana sakitnya...tiba2 rasa panas air ketuban pecah dan baby berusaha nk keluar. Rasa cam nk terberak bila baby menerjah. Husband terus panggil nurse. Doktor datang persiapan dah ready position dah betul. Sy baru nk igtkn balik cmna nk teran...doktor dah suh teran. Eh rasanya masa kt GH kena tunggu perut kontraksi dulu baru teran....beza sungguh... Mmg teran x la sekuat mana sbb blur lg...eh doktor kata baby dah kuar...sekali teran jer. Oh mudahnya x seperti sblm2 ini mmg habis nafas meneran dah letih teramat sampai x leh celik mata. Tp kali beza sgt...sy tetap bertenaga lg....apapun syukur semuanya selamat.....dpt baby boy...Muhammad Alif Muzaffar nama jadi pilihan kami...

Tuesday, October 8, 2013

I Am A Boy

Syukur Alhamdulillah....Tuhan permudahkan....saya dah selamat melahirkan baby boy....nk rehat dulu....next chapter sambung cerita...kelahiran kali ini amat berbeza dgn yg terdahulu...

Wednesday, September 25, 2013

Won STABILO Set

Pagi tadi adik sy msg kata ada syarikat kurier nk hantar brg...mmg x igt la apa brg yg sy order...rasanya mmg xde...nk kata tuntut hadiah pun xde jgk....

Adik me wechat gambar.....barulah teringt baru2 ni ada isi dlm FB STABILO....tak sangka dapat....yg kelakarnya set ni sesuai utk budak sekolah....tp ank sy baru tadika...xper lah...rezeki...sy minta adik simpankan dulu....sbb tahu Balqis ni jenis pakai buang....konfem kalu bwk g skolah....mesti dia sedekahkan kt sekolah dia.....x nk wat balik....rasanya dah berbtg2 pensil dan berkotak2 pensil warna dia hilangkan...

Monday, September 23, 2013

Lagi free gift yg diterima setakat ini

Dah lama terima barang2 ni tapi baru sekarang baru nk letak kat blog....dan ada yg tah mana saya letak dan lupa nk snap gambar...
 sampel dari comfort ultra

free poskad dri pixajoy


Saya dapat 2 helai baju dari Energizer....dah selamat sedekahkan pada adik dan anak buah
 
Sampel vanish sampai sekarang belum guna lagi.. 

Sunday, September 22, 2013

Hasil tebus barkod Dutchlady

Contest ni dah lama habis...x de rezeki nk menang hadiah utama sbb tau ada yg hantar lagi banyak....oklah dapat tebus 5 helai tuala muka....

Saturday, September 21, 2013

Baucer RM30 dari MySurvey

Balik kerja 2hari yg lps tgk peti surat ada notis dari pos malaysia...terpikir2 jgk apa yg sy mng....rasanya mmg xde setakat ni. Minta husband amikkan esoknya....Alhamdulillah dpt baucer rm30....bolehla shopping....rupanya dari MySurvey....x sia2...ada jgk hasil menjawab survey :)

Friday, September 20, 2013

Rezeki bulan 8

 


Alhamdulillah murah rezeki....sangkut nama saya dan nama adik untuk majlah EH! dan Herworld bulan Ogos....saja2 isi...lagipun free tak perlu BP pun....walaupun hadiah tak adalah grand mana tapi dah oklah tu....atleast boleh guna, jual atau sedekahkan pada famili.

Wednesday, September 18, 2013

Peraduan Bonanza Hari Keluarga Malaysia NESTLE

Rasa-rasanya nilah contest paling terhangat buat masa kini....boleh dikatakan hari2 iklan kat tv kuar...

Bukti pembelian tak payah....tak per;u resit...hanya hantar bungkusan atau penyentap tin atau kotak . Banyak barangan nestle kita guna dalam kehidupan harian....so apa salahnya mencuba dari kita buang begitu sahaja. Cuma kena lah laburkan duit untuk setem. Kalu pakai sampul surat standard dgn berat yg dibenarkan tempek ajer60 sen...manalah tahu ada rezeki untuk kita kan....

Hadiah pun besttttt....ada CASH dan ada hadiah harian...Rasanya belum terlewat kalu nak join lagi ada 12hari lagi sebelum ditutup...borang boleh cari kat pasaraya atau download ajer kat laman web nestle http://www.nestle.com.my/Brands/Contest/Pages/current_contest.aspx
fotostat borang pun boleh juger...

saya pun tgh pulun jugak sebelum bersalin..... harap adalah rezeki nanti...

Tuesday, September 17, 2013

mudahnya bakar ayam guna pemanggang ajaib


Dulu kalu nak bakar ayam pakai pemangang besi pastu bakar atas bara api samada guna kayu api atau arang tak pun guna tempurung kelapa...saya masa zaman2 sekolah dulu selalu lah mak suruh pantau api...kan nanti terhangus...tapi kadang mmg malas la sbb mesti baju bau asap...nak cepat masak bantai letak tempurung kelapa banyak2 biar bara jadi banyak....sudahnya ayam masak kat luar ajer....

tapi zaman sekarang makin senang pakai jer oven, kuali gril tak pun pembakar elektrik...mcm2 alat dah sekarang ni ada....ada duit semua terhidang depan mata....saya pernahlah bakar ayam guna oven tp mak aihhhh lamanya nak masak....tak tahulah kot la saya yang tak reti guna...dah set masa dan suhu yg betul...dah pakai aluminium foil pun lambat masak....sudahnya bakar direct terus...tp ttp amik masa...sudahnya sampai lening oven dah tak pakai. Nak bakar cara tradisional mmg sah2 la tidaknya...mana nak cari kayu api kt bandar ni

sebbaik la hati tertawan dengan pemannggang ajaib AREIKAN ni...setelah lama dimomokkan kelebihannya oleh kakak ipar....kalu yg generasi baru dipanggil periuk ajaib...lagi dalam boleh guna untuk masak stim...kelasssss...mmg mudah la.....letak jer atas dapur tutup pastu leh la nak buat kerja-kerja lain...mmg sgt membantu untuk ibu2 yang bekerjaya mcm saya ni...semua kena siapkan cepat...

Aritu test bakar ayam guna periuk ajaib ni....sbnrnya lama dah tp peram.....almaklumla alahan tgk laptop...mmg terperap ler....resepi saya ni simple ajer...main gaul2 ajer...tak der lah pandai sgt masaknya...adalah rasa....bahan2 pun main campak2 ajer...segan la pulak nk nempek resepi disini...

Resepi: Ayam Bakar

Ayam dipotong ikut suka
Lada boh/kisar
sedikit serbuk kunyit
sebuk lada hitam
garam ikut suka

Gaulkan kesemua bahan. Perap seketika. kemudian boleh la dibakar atas periuk ajaib. Kalu nak bagi garing sikit jangn tutup dulu...biarkan air ayam kering terlebih dahulu....pastu baru ditutup. biarkan ayam masak sepenuhnya...

pada saya bakar cara tradisional lagi sedap rasanya....bila api kena terus pada ayam....lemak2 ayam akan terbakar menjadi minyak...berdesir2 bunyinya....

Friday, August 30, 2013

Bestnya sambut malam MERDEKA tanpa air


Balik kerja penat2....tetiba boleh lak tak der air....alooooo...wat lawak malam merdeka ker? aduhai...nak masak lagi....nak cuci baju lagi...nk mandi lagi....serba serbi tertangguh....kn lah mengharap stok air dalam tangki simpanan yang tidak saya tahu sampai bila boleh bertahan....kena jimat ler...pinggan mangkuk kiv dulu...biarlah menimbun dalam sinki walaupun sakit mata menengoknya...

malam merdeka ni sambut dpn tv jer...mls nk kuar pastu bersesak2 kat luar sana...nak2 lg terperangkap dalam jem...perut lapor giler...nk kuar mmg tak berbaloi la.....sudahnya order pizza...sebbaik ada pizza delivery penyelamat keadaan...gara2 tak dapat masak sbb xder air....

oklah nk makan dulu....slamat menyambut hari merdeka kawan2...hargai negara kita ni

Tuesday, July 9, 2013

tiket raya dah habisssss

dah lama tak berebut2 beli tiket raya....dulu zaman belajar ada la....saya da bajet raya tahun ni balik sekali dgn husband....so wt donno jerlah...sekali husband bgtau kena bertugas raya pertama dan kedua....huwaaaaaaa....nk balik rayaaaa....terus paksa hubby g beli tiket bas....x nk raya kat siniiii...almklumla tiket raya ke pantai timur mmg laris cam goreng pisang.

sebbaik ada lagi....tu pun dah tak banyak....cer tgk harga dah naik rm50....mmg naik la...biasanya rm45 jer....huhuhu....kesian kt org yg ramai ahli keluarga....baik balik naik kete lg jimat...

rasanya ni lah pertama kali sy dan anak2 kena beraya tanpa suami...huhuhu...mesti sedih x dpt nk bygkn....

Monday, July 8, 2013

Menang hadiah daripada majalah

Sebenarnya dah lama dah dapat hadiah ni tp xde masa nak upload...sudahnya terperam dalam laptop...

 tak igt menang untuk majalah mana....tapi dah selamat saya hadiahkan untuk suami

 kalau tak silap yang ini dari majalah Men's Health....dah selamat saya hadiahkan ke anak saudara untuk wat hantaran kahwin. Tapi yang sedihnya masa terima hadiah ni, botol minyak wangi retak dan pecah. mmg tak leh nak guna :(

 ini dari contest majalah Eh!/Melvita Jan 2013. Hamper ini bernilai RM250....jika aada yang berminat saya nak jual RM160 termasuk kos pos. Harga boleh dirunding lagi..

yang ini dari contest majalah Female/Hado Labo promotion (Jan 2013). Hamper ni bernilai RM200. Kalu ada yg berminat saya nak jual RM150 termasuk pos.-SOLD

Sunday, July 7, 2013

Menang notepad calculator dari Ajinomoto

 Sebenarnya dah lama terima notepad ini tapi baru kali ni berkesempatan nak uploadkan....walaupun hadiah kecik ajer tp saya tetap bersyukur....leh la guna utk catatan bila g shoping...lg mudah kalkulator ada leh wat kira2....dah tak yah terhegeh2 nk buka hanpon...muat utk masuk dlm hanbag...
untuk menyertai contest yg Ajinomoto buat kenalah daftr sbg ahli kelab...pastu mereka akan inform kalu ada contest terbaru...walaupun hadiah yg ditawarkn x gempk tp oklah ada juga kegunaannya....sebelum ni saya dapat bekAs mknab dan bekas air...ok la tu...x jumpa la pula gambar dia...tah mana foldeer sy letak

Saturday, July 6, 2013

Berbaloi beli...sayur tetap segar walaupun dah sbln

Dulu bila tgk katalog Tupperware mesti pikir mahal...nak isi barang jer pun. sama lah cam jenis yang lain. Tapi bila duk tgk budak2 ofis lama duk beli pas sebijik beli lagi sebijik...terpengaruh la jugak...lagi satu tgk bila susun cam kemas jer....terus beli set hidang yg kaler hijau...tu la 1st time beli bekas palstik yg mahal....itupun belum guna lagi....elok jer tersimpan kt rmh kt kg...hahahhaa...

Disebabkan freezer kt rmh skrg ni kecik jer...tak leh nak main sumbat ajer...mesti tak muat....pastu lak duduk dgn suami semestinya kena masak selalu...selalulah stok sayur2 cepat layu atau jadi kuning....kadang tak sampai seminggu dah kena buang sbb dah lembik...rugi giler....terus la terpikir solutionnya...tak ingt la nama apa tapi bekas ni khas untuk simpan bahan basah(yg warna biru) dan sayur (yg hijau tu). Ini kali kedua saya beli bekas dari jenama Tupperware...

 
mmg terasa agak mahal tapi kalu berbaloi.....bila sayur tahan lama cam kat bawah ni
.
.
.
  lobak tu saya dah beli dekat sebulan masih elok lg tak jadi hitam2 cam kebiasaan....lain2 sayur dah lebih 2 minggu tp masih bertahan lagi...mmg stok untuk sebulan lah....kira berbaloilah...saiz pun besar....sedang muat dengan saiz peti...

yang isi ikan daging pula tersusun elok jer dalam freezer...siap asingkan yang mana nak guna dulu. ruang pun jimat...boleh di isi dgn benda lain....sori gambar xder...tp bekas sayur ni mmg dicadangkan lah....ala....cam pepatah kata alah membeli menang memakai....

Friday, July 5, 2013

Belum raya dah melantak Almond London

Biskut kegemaran saya bila musim raya menjelang tiba....
 .
.
.
ALMOND LONDON!!!
.
.
mmg kegemaran betul...yang kelakarnya belum pun puasa dah tempah sebekas dgn member ofis untuk dimakan dulu...mmg tiap2 tahun mcm tu...dan yang haru nya satu bekas tu saya habiskan sorang dalam 3-4hari jer. Mmg sedap giler...sbb mmg fresh from oven....terus tambah order 2 bekas untuk hari raya.

 tapi belum puas lagi...jalan2 kat Aeon terjumpa la kuih raya berlambak2 walaupun puasa belum lagi...semestinya Almond London juga yg dicari sbb tak puas makan....

rembat Noraini's Almond London...biskut dia boleh tahan...rege dalam RM18++ 40biji...bila beli yg dah paking ni mmg tak leh lawan la kesedapan Almond London yg saya tempah dgn budak ofis...

 
  
lonjong2 bentuk biskutnya...tapi puas hati la sbb badan sebiji tak mcm sesetengah jenama lain...separuh kdg2 suku jer...

dulu masa belajar uitm selalu pg PKNS beli Almond London..ada kedai buat biskut situ...kalu lalu mesti harum bau coklat...mmg semerbak....tp kan aritu pg mmg xde da...just ada jual cam biskut dan muffin jer...mmg frust ler x dapat Almond London tu...

Wednesday, July 3, 2013

Kad ucapan dari Balqis...terharu Mama

Lama gambar ni terperam...org lain dah lama sambut hari ibu tapi baru skrg saya nak citer ...sebenarnya saya sekarang duk berjauhan degan anak2 akibat tuntutan tugas...sedih memang sedih tapi nk wat camna...dah bawak mereka tinggal bersama tapi nampaknya anak2 tak serasi dengan bandar besar ini. Balik kg aritu terus tak nak ikut...sudahnya nk duk kampung gak dengan neneknya...So jadilah saya Mama weekend tak pun Mama bulanan bergantung pada situasi....

Bulan lepas saya balik punya lah teruja Balqis bagi Kad Hari Ibu...walaupun bukan dia yg buat at least terasa dihargai...dengan muka cerianya bagi kat saya pastu siap peluk cium lg....suka betul anak mama...hihihi


secoit jer Balqis warnakan.....
Belek punya belek...rupanya dari Drypers...tak rugi join club drypers sebab mcm2 reward diaorg bg...

Wednesday, June 26, 2013

Anmum Tebus dan Menang sempena Hari Ibu

Haritu jalan kat Aeon terjumpa la borang contest ini...anak saya mmg tak minum pun susu ni...sapa2 yg ada kumpul pencedok  boleh lah tebus dan berpeluang memenangi vakum robotik...senang kerja kalu dapat benda alah ni :)

Saturday, June 15, 2013

Sebenarnya....Saya banyak nak cerita

Giler lama xder post terbaru...banyak benda nak cerita tapi penyakit M datang mmg tak dapat nk buat apa tambah pula masa untuk menaip mmg semput...banyak nk cerita bab2 contest...bab2 menang...walaupun ciput tapi tetap nk cerita juga....dari akhit tahun lepas sampaila sekarang....tak ter upload gambar hadiah2...gambar2 masakan...gambar2 gi jalan2....adehai bila la nak datang mood rajin ni...

Sunday, May 5, 2013

Saya dah undi

Awal2 pg dah bgn nk tunaikn tanggungjwb...mls nk pg lewat nanti anak2 xde org nk jaga...pastu nk tido la nk itu nk ini...leceh pula..igtkn bgn awal balqis tak jaga...bila dah siap tiba2 ada suara bertanya mama nk pg mana? Mama nk g ngundi...ngundi tu apa mama? Ngundi tu bla...bla...bla...sudahnya melalak nk ikut...terpksa bwk skali...si kecik tinggal kt bapaknya..sebbaik x jaga lg.
Pas cek nama...saluran mana..pg kt tmpt yg dikhadkn...igtkn org lum ramai...rupanya brratur pnjg...berpeluh la jgk menunggu...ic penting yer....cek ic...calit dakwat kt jari...pilihlah yg berkenandihati.kejap je proses mangkah pastu balik.
Balik rmh pg tonyoh baju...agak mengejutkn sbb dakwat tu tanggal....me rendam bj warna putih dgn clorox..mula2 igtkn warna biru baju turun warna...rupanya dakwat tanggal..hmmmm....lupa nk goncang kot. Mls la nk tempek gambar dakwat taggal kan jd kontroversi pule...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...