Thursday, November 8, 2012

Masak Rendang Daging...edisi nak perabis daging korban

entry yg agak basi tapi  nak letak juga...first time masak rendang tanpa dibantu oleh sapa2...sakit mata lihat daging korban menimbun dalam peti ais. kan nanti duk peram lama2 tak leh makan lak...kan dah rugi rezeki org bg tu....lantas dgn gigihnya memasak kala anak2 tidur. kelam kelibut la juga takut anak2 terjaga...kang nanti haru biru dapurku....dan hasilnya rendang daging yang yummmy...saya tak bagi kering sangat nanti nak makan dgn nasik xder kuah....x bestttt....siap sudah terus diagihkan kpd mak...dan dan tu juga Balqis bangun terus diminta hantar ke rumah tok dia. nasib baik menurut perintah....kalu dulu2 mmg xmo pg sorg2 mcm2 alasan bg...ada hantulah...kucing belon lah...mcm2 lagik...

rahsia saya masak rendang yg yummy ini...tadaaaaa...pakai pes rendang maggi jer....hahahhhaa....cuma tambah serai, daun limau purut, daun kunyit, santan dan semestinya kena ada daging atau ayam...tak perlu bawang xperlu cili tu semua...x pyh nak tumbuk bagai okeh...tp saya ngelat la sikit sbb tgk kat gambar tu pucat ajer rendang dia...tak berseri mcm resepi original...jadi saya tambah la 2-3 sudu besar lada boh...hahhah...mabeles...rasa cam rendang asli!

maggi bg free ker? tak!tak!tak! ni beli sendiri yer kawan2...

Wednesday, November 7, 2012

TOPGIRL: Khas untuk wanita sopan dan xtra!

dulu duk tergila2 kan shopping online kat POPLOOK..slalu cepat sold out....tapi yg tak bestnya...utk wanita yg body besar2 ni mimpi ler nak beli sbb cutting baju kat situ tetap kecik walaupun saiz L...nak nak tang punggung...slalu tak lepas! me dah banyak kali terkena then mmh patah hati dah nk beli kat situ...sob!sob!sob!
survey punya survey...tah macam mana tersinggah kat TOPGIRL...wahhhhhhh!!!!!!!!!!!!cantiknya baju2 disini...banyak pilihan saiz...sopan2 pulak tu...sesuailah utk saya muslimah yg sejati ini....ecececeh...

percubaan pertama beli sehelai dulu...nak test saiz...kalu ok boleh shopping lagi...dan hasilnya saya rembat blaus kat atas ni...mmg ngam2 saiz dia...muat dgn tubuh saya...saiz sama mcm saya beli kat kedai. Order sy pun cepat di proses hari ni order tup2 esoknya dah dapat! Tapi bab harga boleh tahan la...kebanyakkannya RM50 ke atas. Tapi bagi saya kalu ia memuaskan per salahnya beli hak mahal sikit...kan?kan?kan?

bagi kredit sikit kat web ni...singgah la kawan2 yer...

saya pun akan singgah lg disini!!! 

Tuesday, November 6, 2012

Majlis Kahwin Farid Kamil & Diana Danielle: Simple dan menarik

Alhamdulillah selamat sudah pasangan ini...Tahniah di ucapkan....Simple sahaja majlis mereka...mungkin ada yg kutuk2 tapi bg saya bersederhana lagi baik...biarlah duit yg ada mereka simpan utk pada masa depan...banyak lg nak guna...mmg org kata majlis sekali dalam seumur hidup tapi kalu sampai tahap bermegah2 tak der gunanya...kita tak tahu susah senang kita mengharungi rumah tangga akan datang...jd kena bersedia dari sekarang...banyak lagi benda2 penting yg diperlukan nanti...Gambar dari Beautifulnara
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...